Sakset/Fra hofta

Asia Bibi, den kristne pakistanske kvinnen som i årevis satt i fengsel dødsdømt for «blasfemi», fikk sist måned dommen opphevet, men antas å være i livsfare på grunn av den islamske mobben i Pakistan som ønsker henne død.

Både hovedpersonen selv og vestmaktene vil gjerne at hun får asyl utenfor Pakistan, noe som inntil videre kompliseres fordi Asia Bibi har fått utreiseforbud fra hjemlandet. Enn så lenge befinner hun seg på et hemmelig sted.

Storbritannia er i utgangspunktet en selvskreven kandidat til å gi henne trygghet, men for to uker siden ble det hevdet at det britiske utenriksdepartmentet hadde bedt innenriksdepartementet om ikke å tilby henne asyl – av frykt for britiske diplomaters sikkerhet i Pakistan.

Denne forklaringen virket ikke overbevisende på offentligheten, og det kom straks til spekulasjoner om at den egentlige årsaken var en helt annen, nemlig at nærværet av tallrike radikale muslimer i Storbritannia – ikke minst pakistanere – kunne gjøre Asia Bibis liv utrygt også i øyriket.

Det reiste et ubehagelig spørsmål: Lar en av planetens desiderte stormakter seg styre av en muslimsk mobb i sin midte?

Sist søndag kunne nye, ikke navngitte kilder fortelle mer om saken til Mail on Sunday: Det skal ha vært statsminister Theresa May i egen person som satte foten ned for at Asia Bibi kunne komme til Storbritannia, selv om innenriksminister Sajid Javid skal ha ønsket å tilby henne asyl.

Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix.

Statsministerens reelle begrunnelse er angivelig at det kan skape uro blant britiske muslimer dersom Asia Bibi kommer til Storbritannia.

But sources say that his plan was thwarted after Ms May was persuaded that letting Bibi claim asylum here would ‘stoke tensions’ among British Muslims.

Via sine talspersoner holder May naturligvis fast ved den første offisielle forklaringen:

It is understood that Mr Javid was backed in his battle by Foreign Secretary Jeremy Hunt, despite the fact his officials said allowing her to take sanctuary in the UK would endanger the security of British diplomats in Islamabad.

A senior Government source said: ‘Sajid was very sceptical about the official advice, and pushed hard for her to be given asylum here. It eventually landed on the Prime Minister’s desk, but she just followed the advice of the officials’.

Særlig overbevisende lyder dette ikke. Og i lys av Mail on Sundays oppslag vil mistanken om at Theresa May er redd for den pakistanske befolkningen i Storbritannia, ikke bli borte.

Det hele tar seg da også veldig dårlig ut med tanke på hvor mange jihadister og andre radikale muslimer som rent faktisk har fått opphold i øyriket.

Konklusjonen er tilsynelatende at Storbritannia er underkastet radikal islam.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!