Gruppen på 11 pakistanere som ble arrestert mistenkt for å planlegge terror på britisk jord, vil trolig bli utvist. Politiet har vanskelig for å skaffe håndfaste bevis som kan legges frem i retten.

Problemet i terrorsaker er at politiet må gripe inn før de har sikret seg tilstrekkelig med bevis. Venter de for lenge kan resultatet bli katastrofalt. Det hindrer ikke kritikere å hevde at anklagene er grunnløse.

Investigators are concerned that they have not found any firm evidence linking the men to terrorist attack plans. A source close to the inquiry said: «There is already talk of coming up empty-handed and there is terrible infighting between the different forces involved.»

Operation Pathway har rettet oppmerksomheten mot et stort sikkerhetsproblem: tusener av pakistanske studenter kommer hvert år til Storbritannia for å studere, men sikkerhetssjekken er dårlig. Papirene er ikke til å stole å, og det opereres med falske colleger i Storbritannia. I sum har ikke myndighetene kontroll med hvem som befinner seg i landet og hva de foretar seg.

Pakistan har arrestert en britisk konvertitt til islam som skal ha hjulpet britiske muslimer å få kontakter i Pakistan.

The latest discussions between London and Islamabad were disclosed as news emerged from Pakistan that its anti-terrorist agencies had been holding a British convert to Islam for two weeks. James McLintock, 44, was detained in Peshawar, from where many of the men arrested in Britain come, and is being questioned about helping British Muslim militants to make contacts in Pakistan.

Pakistani and British officials said that the arrest of Mr McLintock, from Dundee, was not linked to the continuing terrorism investigation in Britain. The last time he came to the attention of the British authorities, however, was in late 2003 when he was questioned by anti-terrorist police in Manchester, the city at the heart of the plot allegations.


Pakistani ‘terror plot suspects’ to be deported rather than charged

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂