Sakset/Fra hofta

Det er lett for venstresiden å angripe mediagigant Rupert Murdoch eller si at Nigel Farage forsøker å score politiske poeng når de uttaler seg om årsaken til Charlie Hebdo-massakren. De er jo «dem» – de uanstendige, umoralske menneskene som ikke vil delta i det multikulturelle gode «vi».

Men hva gjør man når den britiske og muslimske kulturministeren Sajid Javid påpeker at terroristene var muslimer?

2473B92200000578-0-image-m-21_1420981278081

Vanskelig å vifte med rasistkortet her?

Sajid Javid sier det er for lettvint å si at islam ikke hadde noe å gjøre med terrorangrepene i Paris. Han sier også at britiske muslimer må gjøre mer for å takle ekstremister og at de har et ekstra tungt ansvar fordi så mange av terroristene hevder at de er inspirert av islam.

Britain’s first elected Muslim Cabinet minister has said it is ‘lazy’ to claim Islam had nothing to do with last week’s terror attacks in France.

Culture Secretary Sajid Javid said there was ‘no getting away’ from the fact that the terrorists called themselves Muslims.

Mr Javid also called on British Muslims to do more to tackle extremism – claiming they had a ‘special burden’ because so many of the attacks were carried out by fanatics who claim inspiration from Islam.

‘It is no good for people to say they are not Muslims, that is what they call themselves. They do try to take what is a great peaceful religion and warp it for their own means.’

Men så faller det hele litt sammen. Islam er en fredelig religion, sier han. Den blir misbrukt og forvrengt av terrorister. Ja, hva ellers kan man si når man selv er muslim og har tenkt til å fortsette med det?

Det er ikke religionen eller ideologien det er noe feil med, bare menneskene som utøver den. Eller som har «kidnappet» den, slik Javid indikerer. 

Nei, dette ble også for lettvint. Hvis man løfter blikket og ser hvor mange som vil utøve islam på «feil måte» rundt om i verden idag, så må man ha lov til å spørre om hvor fredelig islam egentlig er.Som ideologi er islam et farlig verktøy i hendene på de som ønsker makt. Og de er det mange av. Med en godt innebygget maktstruktur, hvor kvinnen har liten verdi, er grunnlaget allerede lagt for makthierarkiet. Med islam vil et samfunn aldri kunne gi mennesker likeverd eller demokrati.

Sajid Javid sier at anti-terror lovgivningen må bli tøffere.

He said: ‘Actually, ever since 9/11, and the terrible bus bombings in London, Governments has taken this issue seriously.

‘There have been a number of measures to de-radicalise and prevent radicalisation in the first place, and the question is, does it need to be tougher? I think the answer is yes.

Han er klar i sitt ståsted med hensyn til ytringsfriheten.

‘Most people would accept in our country just as in any free country, we have a balance of laws that are there to protect people but also to protect their right to freedom of speech and freedom of expression. That is absolutely vital, that is something we can never let go of.

«When a newspaper decides to do, or a magazine or TV channel for that matter, it is up to them, it has got nothing to do with the Government. It never should have.

‘People can still object to something they don’t like in a paper or magazine, but that doesn’t mean to say that it can’t be published. That is freedom, that is how it works.

Det er synd at mange kun vil lytte til budbringere som Sajid Javid fordi han er uangripelig med sin pakistanske bakgrunn og religion.

Ens etniske bakgrunn og kulturelle ståsted burde være underordnet verdien av fornuftig tale. Men slik er det dessverre ikke. For mange av de som roper høyt om «likhet» setter mennesker med annen kulturbakgrunn høyere enn egen kultur. Slik kan de forherlige sitt eget vidsyn, sitt politiske ståsted og endesløse godhet og forståelse mens de hever seg over bermen.

De er kosmopolitter, må vite.    

Som Eleanor Roosevelt sa:

Rosevelt

Hvem vil vel være small mind eller average mind?

Daily Mail