Nytt

Den britiske kulturministeren Sajid Javid sier at landet ikke lenger kan holdes tilbake av sin politiske korrekthet.

«We can no longer be held back in any sense by political correctness,» he said.

«I know plenty of people, British Muslims, men and women, who would 100 per cent agree with that, not only out of a sense of shame but also because of the fear of what else might be going on.

«Some of the values that certain people in some communities have, in their attitudes to women or on the question of freedom of expression, are just totally unacceptable in British society; and we do no one any favours when we don’t investigate or talk about them.»

«Fear of what else might be going on». Hva mener han? Skjer det mer enn sex-grooming og gjengvoldtekter av britiske jenter?

Hvis familievoldsakene i Oslo Tingrett er noe å gå etter, så forstår jeg hva han sikter til. Avisene liker ikke å oppgi etnisitet i slike saker og skriver helst nokså kortfattet om sakene som kan få håret til å reise seg på hodet når man leser igjennom rettspapirene. Hvordan advokat- og dommerstanden får sove om natten etter å ha hørt alle de bestialske detaljene i rettssalen, er meg en gåte.

Sakene vitner om et annet menneskesyn enn hva nordmenn er vant med. Når noen i utgangspunktet mener at kvinner har lav verdi, så medfører dette at terskelen for grov mishandling senkes ytterligere. De dehumaniseres. Akkurat som de hvite jentene som blir misbrukt av grooming-gjengene. Jentene blir ikke betraktet som mennesker som fortjener noen form for respekt. Det skyldes kulturen, sier kulturminister Javid. Men kan man fristille kulturen fra religionen?

4104833j

Hvorfor mener muslimer at kvinner er så lite verdt?

«If we are to learn proper lessons from this, we have to look at the cultural side of some communities in Britain and see why it is that in some communities there are men that have a view of women that is completely unacceptable in modern British society; why do they have such a low value of women that they see them as commodities to be abused?»

He said the authorities had to «get to the bottom of this» and urged communities to look into «what might be going on that we don’t know about».

Politikere som Javid tripper rundt den varme grøten og stikker kanskje fingeren forsiktig nedi «kulturen» som er litt avkjølt langs kanten. Det er fremdeles for risikabelt å gyve løs nærmere smørøyet som heter islam. Javid kunne lett ha besvart sitt eget spørsmål: Det er islam som danner grunnlaget for kvinnenes lave verdi.

hijab

Islamsk skala av verdifastsettelse av kvinner. 

The Telegraph