Kristne samfunn har idag onsdag vært under angrep i Pakistan. Minst åtte kirker skal være brent ned i Faisalabad og kristne hjem og eiendommer er blitt angrepet av tusenvis av muslimer

Situasjonen ved å komme ut av kontroll

Det er også rapportert at muslimsk pøbel har ødelagt og brent ned kristne kirkegårder i Jaranwala.

Ifølge meldingsappen Telegram skal situasjonen i Faisalabad være ved å komme ut av kontroll. Myndighetene skal ha satt inn hæren i et forsøk på å oppnå kontroll mens kristne ledere har karakterisert politiet som tause tilskuere.

Pøbelen skal ha blitt mobilisert via moskeene, hvilket nedenstående video skal bevidne. Vi kan ikke bekrefte innholdet på grunn av sviktende språkkunnskaper.

Biskop Azad Marshall sier at Bibler er blitt skjendet og kristne sjikanert og torturert:

– Vi roper på rettferdighet og krever at ordensmakten griper inn umiddelbart og forsikrer oss om at våre liv er verdifulle i vårt hjemland som nettopp har feiret uavhengighet og frihet:

Mens dette pågår i Den islamske republikk Pakistan finner tidligere statsminister Shehbaz Sharif det opportunt å fordømme koranskjending i Sverige:

Kristne utgjør rundt 1,27 prosent av den pakistanske befolkning. Det gjør kristendom ifølge folketellingen 2017 til tredje største religion i Pakistan. De kristne er jevnt fordelt på katolikker og protestanter. De blir utsatt for grov religiøs diskriminering; for eksempel er det anslått at kristne fyller rundt 80 prosent av manuelle kloakkrensejobber i Pakistan.

Oppdatering 17.08 klokken 01.40:

De siste rapporter hevder at 35 kirker er angrepet og at minst 14 av dem er stukket i brann.




 

 

Kjøp Ruud Koopmans bok fra Document Forlag!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.