Minst 41 mennesker skal være omkommet i brann i en koptisk kirke i Giza, Egypt idag. Flere er såret og antallet døde og sårede forventes å stige. 

Rundt 5000 mennesker hadde samlet seg i Abu Sifin-kirken i Giza i Egypt til søndagsgudstjeneste da det klokken 09 lokal tid denne morgenen brøt ut brann, sannsynligvis i det elektriske anlegget. Mange av ofrene fryktes å være barn ettersom bygningen også inneholder en barnehave. 

Minst 41 mennesker skal være døde og 45 skadet og lagt inn på sykehus etter kirkebrannen i Giza søndag. Brannen blokkerte en inngang til kirken og forårsaket et stormløp for å komme ut.

– Folk samlet seg i tredje og fjerde etasje og det kom røyk fra annen etasje. Da de flyktet ned trappene ramlet de over hverandre, fortalte en av kirkegjengerne til Reuters.

– Vi hørte et smell og og så gnister og ild komme ut av vinduet. Heldig for oss var datteren min og jeg i første etasje og kunne rømme.

Branner i det elektriske anlegget er ingen sjeldenhet i Egypt. I 2020 døde syv og langt flere covid 19-pasienter ble skadet på et sykehus.

Kirkegjengerne var samlet for å markere Marias himmelfart, en av de helligste datoene i den koptiske kirke. Et lokalt nyhetsbyrå rapporterte at sognepresten omkom i brannen.

Bakgrunnsstoff om den kristne egyptiske kirke:

Kopterne – den første kristne menighet

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» av Michail Bulgakov fra Document Forlag her.


Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.