Nytt

Ti mennesker ble drept da jihadister angrep en koptisk kirke sør for Kairo. Omtrent en time senere ble en koptisk-eiet butikk angrepet i samme område. Der ble to personer drept.

Flere enn 100 kristne har blitt drept i Egypt i løpet av det siste året – de fleste drapene tillegges IS. Politiet har satt opp kontrollposter rundt i hovedstaden for å bedre beskytte befolkningen i nyttårsfeiringen og den koptiske julefeiringen. Kopterne har beskyldt politiet for ikke å ivareta deres sikkerhet.

Politiet patruljerte kirken da de oppdaget to menn som oppførte seg mistenkelig. De nærmet seg mennene som da begynte å skyte rundt seg. Det var tre politi blant de ti døde i kirken Mar Mina. Mange mennesker er såret, flere kritisk.

Et bombebelte ble funnet på den ene jihadisten. De hadde planlagt et langt større angrep og ble kun forhindret av oppmerksomme politi. Den andre jihadisten stakk av, men ble funnet og arrestert med våpen, ammunisjon og en bombe.

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

BBC

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.