Lederen for det pakistanske senatet sier over 300 pakistanere døde da et migrantskip forliste utenfor Hellas sist onsdag. Opplysningen er ikke bekreftet.

– Våre tanker er med dere, og vi ber for at de sjelene som har forlatt oss, får evig fred. Denne katastrofen understreker det akutte behovet for å ta tak i og fordømme den avskyelige ulovlige menneskesmuglingen, sier senatsleder Muhammad Sadiq Sanjrani, ifølge CNN.

Greske myndigheter har ikke bekreftet uttalelsen fra Sanjrani.

Statsminister Shehbaz Sharif har erklært landesorg i Pakistan mandag til minne om dem som døde i forliset.

Europeiske myndigheter har ikke opplyst hvor mange som var om bord i båten da den sank. Anslagene varierer fra 400 til 700. Det er heller ikke kommet noe offisielt tall på døde etter forliset.

I helgen ble ti mistenkte menneskesmuglere pågrepet i Pakistan. De ti kan ha forbindelser til forliset i Hellas. Sharif sier de som blir dømt for menneskesmugling, vil få strenge straffer.

Hvert år legger tusenvis av pakistanere ut på farefulle reiser for å nå Europa – lovlig eller ulovlig – i håp om å få et bedre liv. De flykter fra kaotiske forhold, inkludert politiske spenninger og en økonomi på randen av sammenbrudd.

Pakistan på randen av sammenbrudd

Sterke scener: Nok en pakistansk mann lynsjet for påstått blasfemi

Toppen av isfjellet; asylbløff avslørt for n’te gang

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.