Etter å ha orientert de andre partiene i utenrikskomiteen, sto justisminister Peter Hummelgaard, utenriksminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Troels Lund frem og forklarte at det kommer et forbud mot koranbrenning foran ambassader på dansk jord.

Men arbeidet kommer til å ta tid. Det er mange avveininger som må gjøres.

»Jeg har ikke noget tidsperspektiv for, hvor lang tid det tager at gøre det her arbejde færdig,« lød det fra Peter Hummelgaard.

Han sa det heller ikke kommer på tale å gjeninnføre blasfemiparagrafen, som ble avskaffet av den såkalte VLAK-regjeringen som Løkke ledet i 2017.

Hummelgaard brukte uttrykket »juridisk nålestiksoperation« om det forestående juridiske arbeidet.

Løkke Rasmussen virket noe mer offensiv.

Han gentog behovet for at tage det initiativ, regeringen har bebudet, for at gøre op med de »gentagne forhånelser mod andre lande, som ikke er i overensstemmelse med danske interesser«.

I den nuværende geopolitiske situation, understregede ministeren, har Danmark brug for at kunne bygge partnerskaber med lande, som lige nu vender sig mod Danmark, fordi de »misforstår det, der foregår i Danmark«.

Her virker det nesten som Løkke kommer med en utstrakt hånd til land som Irak, som vitterlig lar mobben brenne ned ambassaden.

Uttalelser fra f.eks. Tyrkia tyder på at det aldri er nok innrømmelser. Det vil stadig komme nye krav.

Desuden er det ikke i danskernes sikkerhedsmæssige interesse, at der fortsat bliver brændt koraner af ved udenlandske ambassader, betonede Løkke.

Det spekuleres i at et forbud mot koranbrenning foran ambassader kan utvides til å gjelde moskeer, slik at islam oppnår status som fredet i Danmark.

https://www.berlingske.dk/politik/hummelgaard-ingen-tidshorisont-for-koranlovgivning

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.