Utenriksminister Lars Løkke sier til dansk TV 2 søndag at de vil gjøre lovinngrep mot brenning av koraner, men hevder dette skal skje innenfor ytringsfrihetens rammer.

Regeringen vil indføre en lov, der kan forhindre koranafbrændinger foran udenlandske ambassader.

Bakgrunnen er selvsagt opptøyene i muslimske land, som inkluderer angrep mot både svenske og danske ambassader. Disse opptøyene kan dog ha vært iscenesatt, det vet vi ikke.

Senest søndag har det vært koranbrenninger foran fem utenlandske ambassader i Danmark. Mandag ventes det syv, sier Løkke.

– Mens vi andre har ferieret og måske ikke lagt så meget mærke til det, så bliver det ude i verden taget, som om det er staten Danmark, der faciliterer de her afbrændinger.

– Det duer simpelthen ikke. Der er krig i Ukraine. Der er mere end nogensinde brug for, at vi laver partnerskaber med de lande, man omtaler som det globale syd. Lige nu er det modsat. Vi er nødt til at få bragt det til ophør, siger udenrigsministeren.

Lovinngrepet vil ikke bli klart til i morgen, mandag, men det virker som om dette skal skje raskt. Løkke blander inn krigen i Ukraina som argument.

Hvilket partnerskap Løkke ser for seg overfor islamske land, er uklart. Han får uansett støtte fra Dansk Industri (danskenes svar på NHO).

Kritikken lar ikke vente på seg. Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti sier følgende:

– Eftertiden vil huske dem, der faldt på knæ.

Inger Støjberg:

– Hvis man bøjer sig for en islamsk voldsmand, vil han bare kræve endnu mere.

Søren Pape:

– Hvad blir det næste? Homoseksualitet?

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.