Nytt

Løkke Rasmussen uttrykker medfølelse med de dreptes familier, men også sinne og avsky.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen omtaler drapene i Marokko som «bestialske» og «barbariske».

Løkke kom natt til torsdag med en uttalelse om drapene på en norsk og en dansk kvinne på fottur i Marokko.

– Mye tyder nå på at drapene kan være politisk motivert og dermed en terrorhandling. Det fyller meg med vrede og avsky, og jeg tar på det sterkeste avstand fra disse barbariske og bestialske handlingene, sier den danske statsministeren i en pressemelding.

Uttalelsen kommer kort tid etter at dansk etterretning bekrefter at marokkanske myndigheter etterforsker forbindelser til ekstremistgruppen IS etter drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. Statsministeren uttrykker medfølelse med de drepte kvinnenes familier.

– Dette viser at det stadig er mørke krefter som med vold vil kjempe mot oss og måten vi lever på. Det gjør meg sint, men også enda mer innstilt på at vi aldri må gi opp og gi etter for dem, sier Lars Løkke Rasmussen.

Han legger til at den danske regjeringen følger saken i Marokko tett.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!