Nytt

Bilde: Lars Løkke Rasmussen har vanskelig for å bestemme seg. Han sa i oktober at integrering ikke har noe med religion å gjøre. Når to dansker stikkes ned i Gabon kaller han det «politisk». Han går som katten rundt den varme grøten. Foto:  Open Government Licence v1.0 (OGL).

To dansker på arbeid for National Georgraphic i Gabon ble stukket ned lørdag og for en av dem er situasjonen alvorlig. Angriperen ropte Allahu Akbar.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kaller det et politisk motiv. Men er det ikke snarere snakk om et politisk-religiøst?

Han skal have handlet som »gengældelse for USA’s angreb mod muslimer« og som reaktion på præsident Donald Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad,« sagde Gabons forsvarsminister, Etienne Massard, i en tale på nationalt tv.

Gjerningsmannen skal være en 53 år gammel nigerianer som har bodd i Gabon de siste 19 år.

To fredsæle dansker på arbeid for et anerkjent magasin blir forsøkt drept på et marked. Det spilte neppe noen rolle hvem de arbeidet for. Bare det at de var vestlige var trolig nok. Det sier noe om de risikoer vestlige løper. Man må ta sine forholdsregler. Men hvilke?

Ifølge statsministeren er den ene af de to danskere hårdt såret.

Løkke efter knivangreb mod danskere i Gabon: »Fylder mig med vrede«

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!