Russlands president møtte sjefen for Wagner-gruppen og hans befal 29. juni, sier Kreml. Mistanken om at opprøret var et skyggespill vokser.

Putin og Prigozjin møttes 29. juni, fem dager etter Wagner-opprøret, ifølge russiske myndigheter, ifølge NTB.

Presidenten skal ha invitert 35 personer, deriblant flere militærledere, til møtet, som varte i tre timer.

Prigozjin har sagt at målet med opprøret ikke var å styrte den russiske regjeringen, men å stille hæren og flere av hærsjefene til ansvar for det han mente var uprofesjonelle handlinger og tabber gjort i Ukraina.

Ifølge Dmitry Peskov, en talsperson for Kreml, skal møtet ha vart i tre timer, skriver Wall Street Journal.

– The president had such a meeting. He invited 35 people, all the unit commanders and the company management, including Prigozhin.

Uttalelsen bidro til forvirring rundt Prigozjins oppholdssted, som har vært gjenstand for intense spekulasjoner siden hans kortvarige opprør for over to uker siden, forrige gang han ble sett offentlig.

Først ble det antatt at han oppholdt seg i Belarus, men så uttalte Belarus-president Aleksandr Lukasjenko at Prigozjin oppholdt seg i St. Petersburg.

Mark Galeotti sier at Putins vilje til å snakke med Prigozjin er et tegn på svakhet.

The fact that Putin has to engage in negotiations with Prigozhin and soften his position really is a sign of weakness.

Under det kortvarige opprøret rakk styrker fra Wagner-gruppen å bevege seg omlag 320 kilometer unna Moskva før de avbrøt operasjonen.

Flere har antydet at Wagner-gruppen nå reorganiseres og forbereder et angrep mot Kiev fra Belarus.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.