Den britiske kulturministeren Lucy Frazer innkalte søndag BBC-sjefen Tim Davie til samtaler etter anklager av seksuell karakter mot en programleder.

En stor skandale rammer britenes public service og BBC. Saken fyller forsiden på mange britiske aviser. Også NTB har merket seg saken.

Ifølge BBC er programlederen beskyldt for å ha betalt en tenåring mer enn 35.000 pund, eller i underkant av en halv million kroner for seksuelt eksplisitte bilder.

– Han har forsikret meg om at BBC etterforsker raskt og følsomt. Gitt påstandenes natur er det viktig at BBC nå får plass til å gjennomføre sin etterforskning, fastslå fakta og iverksette passende tiltak, skrev hun på Twitter.

Det britiske kulturdepartementet beskriver anklagen som «svært bekymringsfull».

Det inngår i påstandene, som først ble omtalt i The Sun , at familien til tenåringen klaget saken inn til BBC 19. mai. Programlederen skal ifølge avisa ikke umiddelbart ha blitt tatt av lufta.

Ifølge moren betalte den ikke navngitte mannlige programlederen tenåringen beløpet over tre år for bildene. Dette startet da vedkommende var i 17-årsalderen. Pengene skal ha blitt brukt til å kjøpe crack-kokain.

Frazer krever nå at BBC etterforsker saken raskt og skånsomt.

– Som en allmennkringkaster som mottar offentlig støtte, har det fra høyeste hold blitt understreket overfor BBC at anklagene må undersøkes snarest og så skånsomt som mulig, og at departementet holdes orientert, heter det i en uttalelse fra departementet.

BBC tar saken på alvor og har iverksatt tiltak, blant annet har de aktivt forsøkt å kontakte dem som har kontaktet BBC.

– Hvis vi ikke får svar på våre forsøk eller ikke mottar ytterligere kontakt, kan det begrense vår evne til å komme videre, men det betyr ikke at henvendelsene våre stopper, heter det.

Labour krever at BBC-journalisten som anklages i denne sexskandalen tas av lufta umiddelbart, ifølge The Telegraph.

The Times beskriver situasjonen som en krise for BBC som tvinger kulturministeren til å gripe inn. Siden det er ukjent for befolkningen hvem som er anklaget, opplever mange BBC-ansatte at de rammes av påstandene, selv om de er uskyldige.

Gary Lineker and BBC2 radio hosts Rylan Clark and Jeremy Vine all took to social media to deny that they were caught up in the scandal, amid frenzied online speculation about the identity of the person at the centre of the allegations.

Dette er ikke første gang britiske TV-kjendiser er involvert i sexskandaler. Tidligere BBC-stjerne Jimmy Savile skal ha overgrepet seg mot minst 500 barn, ifølge Washington Post.

Les også:

Hva er det med maktpersoner og pedofili?

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.