De stadige dryppene av avsløringer rundt Boris Johnson og den mye omtalte hagefesten krever en viss utholdenhet for dem som ønsker å følge saken.

Nå går altså Johnsons tidligere rådgiver Dominic Cummings ut og kompliserer bildet ytterligere, skriver The Times.

He accused Johnson of lying to MPs about an event during the first lockdown — that the prime minister has admitted attending — saying he directly warned him that it should not go ahead.

He added that at least one other Downing Street official made the same point to Johnson but was rebuffed.

Tabber og feilgrep kan britene saktens tåle. Men åpenbare løgner er det vanskeligere å akseptere. Så hvis Cummings kan bevise sin påstand, eller hvis han blir trodd av opinionen, så kan Johnsons dager i Downing Street ta slutt.

Samtidig må man huske på at Cummings ikke akkurat har holdt det skjult at han ønsker Johnson ut av sin posisjon. Så påstandene til Cummings kan ikke tas uten en klype salt.

Samtidig fokuserer britiske medier på Sue Gray sin versjon av hva som skjedde. Hun er en byråkrat som har blitt opphevet til en nesten mytisk status. Målet for mediene er selvsagt å ramme Boris Johnson.

Gray er utnevnt til en slags offentlig etterforsker av den omtalte hagefesten.

Sue Gray, the civil servant investigating lockdown parties in Downing Street and Whitehall, holds the fate of the prime minister “in her hands”, a former permanent secretary has said.

Opinionen har allerede bestemt seg. De tror ikke statsministeren snakker sant. Men samtidig vet de at hukommelsen for slike synder er kortvarig. Dessuten er Boris i stand til å vinne valg.

Så Boris Johnson kan bli funnet skyldig eller ikke. Men han kan fortsatt klamre seg til makten, tross den skaden hagefesten har påført ham.

Boris Johnson: has Dominic Cummings delivered the fatal blow? 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.