(Molly Darlington/Pool via AP/NTB)

Timingen er mildt sagt uheldig for Boris Johnson, som fikk beskjed om å isolere seg etter at et parlamentsmedlem som han hadde tilbrakt en drøy halvtime sammen med, testet positivt for covid-19.

Det har vært opprør på statsministerens kontor etter at det kom frem at allierte av Dominic Cummings har kalt Boris’ samboer og forlovede Carrie Symonds for «Princess Nut Nut» i flere måneder bak hennes rygg. Boris Johnsons nærmeste rådgivere har stått steilt imot Carrie Symonds i lang tid, og til slutt sprakk det.

Kallenavnet Princess Nut Nut ble så innarbeidet at medarbeiderne brukte emojis i tekstmeldinger.

Ms Symonds' adversaries are said to have used the 'Princess Nut Nut' name so much that they started using an emoji of a princess followed by two peanuts instead of words in text messages

Et annet kallenavn som Brexit-patriotene i Downing Street brukte om Carrie Symonds, var «Cersei», en referanse til den manipulerende og skruppelløse kvinnen i Game of Thrones.

Dominic Cummings og Lee Cain måtte gå. Fredag kveld forlot Cummings Downing Street med sine ting i en pappeske. Cummings og Cain var Boris’ viktigste allierte i strategien for å få Storbritannia ut av EU.

(Yui Mok/PA via AP/NTB)

 

Den interne krigføringen på statsministerens kontor, lockdown og Brexit krever en hands-on statsminister. Det snakkes allerede høyt om at Boris Johnson nå er så svekket at det bare er et tidsspørsmål før den populære finansministeren Rishi Sunak (Dishy Rishi som han kalles) overtar som leder av de Konservative.

BBC     Daily Mail

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.