Storbritannias statsminister Boris Johnson med partner Carrie Symonds etter en gudstjeneste i Whitehall, London, søndag 8. november 2020. Symonds har fått tilnavnet Prinsesse Nut-Nut internt i ved statsministerens kontor. Foto: Chris Jackson / Pool Photo via AP /NTB
Under Boris Johnson har britene vedtatt et nytt «klimamål»:  Innen 2030 skal landet kutte CO2-utslipp med 68 prosent, målt mot 1990-nivået. Det opplyste den britiske regjeringen i en pressemelding torsdag, melder NTB.

Til nå har målet vært å kutte utslippene med 53 prosent, mens EU har som mål å kutte utslippene av plantenæring med minst 40 prosent innen 2030. Men «klimakutt» har blitt rene pissekonkurransen blant klimahysteriske Euro-politikere, som hele tiden forsøker å overgå hverandre i politisk korrekthet og «hårete mål». Det tas ingen hensyn til kostnader for samfunnet, selv om målet sannsynligvis er umulig å oppfylle.

Årsaken til at kunngjøringen kommer nå, er at FNs årlige klimatoppmøte går av staben 12. desember, samme dag som femårsjubileet for Parisavtalen. I 2021 skal Storbritannia også være vertskap for FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow.

Mange lurer på hvordan den ellers så fornuftige og EU-skeptiske Boris Johnson har kortsluttet på EUs ekstreme klimapolitikk. Svaret ligger antagelig i den unge samboeren hans Carrie Symonds, som er fullstendig dedikert til klimasaken, og som Johnsons nærmeste rådgivere har omtalt som «Princess Nut-Nut» og «Cersei» internt. Det kostet dem jobben.

Denne økte satsingen på å redde været i år 2100, vil koste Storbritannia ekstreme summer, og sette landets fattige i enda dypere energifattigdom – i en nasjonal økonomi som allerede er under hardt press fra Covid-19 og innvandring. Og den vil naturligvis ikke ha noen som helst effekt på jordens naturlige klimaendringer. Alt er bortkastet.
Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.