En anerkjent 41 år gammel indisk kardiolog, dr. Gaurav Gandhi, døde morgenen 6. juni av hjertestans. Hans atypiske død har enda en gang rettet oppmerksomheten mot hjertestans blant yngre indere: Han hadde ingen symptomer eller tradisjonelle utløsende faktorer. 

Gjorde alt det «riktige»

Hans kollega, professor i medisin dr. Saugata Chatterjee, forklarer: 

– Han var ung og frisk, fysisk meget aktiv, spilte cricket og gikk regelmessig på treningsstudio, jobbet nesten 14 timer om dagen, ikke-røker og avholdsmann. Han hadde ingen medisinsk historie som antydet sårbarhet for hjerteattakk. Han hadde heller ingen nyere historie med infeksjoner eller covid 19.

Dr. Gandhi var professor ved MP Shah Government Medical College hvor han underviste i kardiologi og tok seg av kritiske pasienter på sykehus. Han skal ha operert mer enn 16.000 pasienter i sin medisinske karrière.

Kunne ikke gjenopplives

Dr. Nandini Desai sier at Gandhis reaksjon i egenskap av selv å være kardiolog, var optimal

– Han følte ubehag i brystet rundt klokken 02.00 den 6. juni, tok til sykehus og fikk tatt EKG. Kardiogrammet var normalt så han  tok en injeksjon basert på det. Han ble på sykehuset i en halvtime og dro derefter hjem. Klokken 06 om morgenen fant kona ham, han hadde kollapset på badegulvet. Han ble umiddelbart bragt til akuttmottaket og lagt i respirator. Et kardiogram viste at hjertet var aktivt, men veldig svakt. De prøvde hjertemassasje i rundt 45 minutter, men han kunne ikke gjenopplives. 

Elefanter i rommet?

Det økende antall tilfeller av hjerteinfarkt blant unge mennesker bekymrer inderne. Også innenfor legestanden spør de seg hvordan de kan bremse eller stoppe utviklingen. Innenfor 48 timer døde fire unge, dynamiske leger i den sydindiske delstaten Tamil Nadu.

Det vises til høye nivåer av stress og mangel på søvn som en vesentlig årsak. Under anfører @iR2D2i at blant millioner av temaer er det ett man ikke diskuterer i India.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.