En jente begynte som 11-åring å innbille seg at hun var gutt efter påvirkning fra miljøer på internett som leker med tanker om at jenter er gutter og vice versa. Da hun var 13 fikk hun fjernet brystene. Nu er hun 18 og er kommet frem til at hun allikevel er en kvinne. Hun saksøker sykehuset og legene som utførte dobbelt mastektomi på henne.

– Ideologisk og profittdrevet misbruk av medisinen

Da hun som 11-åring fortalte foreldrene at hun var en gutt, tok de henne til lege for å få en medisinsk utredning.

At legene forskrev pubertetsblokkere, hormoner og senere skar av henne begge brystene, beskrives av advokatene som representerer Layla Jane, som «ideologisk og profittdrevet misbruk av medisinen».

Psykologien bak irrelevant

Tre leger mente hun var for ung for kjønnshormoner. Da ble hun henvist til andre leger som var villig til å forskrive pubertetsblokkere og hormoner. Efter seks måneder fjernet de de unge brystene.

Hormonene og pubertetsblokkere ble gitt basert på én 75 minutters samtale med psykolog. En plastikkirurg konkluderte efter en halvtimes konsultasjon med at Layla kunne få fjernet brystene.

– De tiltalte stilte ikke spørsmål ved, fremkalte eller forsøkte å forstå de psykologiske begivenhetene som førte Layla til en feilaktig tro på at hun var transkjønnet. Hennes mangefasetterte presentasjon av komorbide symptomer ble hverken evaluert eller forsøkt behandlet, står det i søksmålet.

– Fjernet sunn kroppsdel

– De tiltalte antok at Layla – en tolv år gammel jente med følelsesmessige problemer – selv visste hva som kunne forbedre hennes mentale helse. Billedlig talt ga de henne tilgang på reseptblokken. Ikke på noe annet medisinsk område fjerner kirurger en helt sunn kroppsdel ​​og med hensikt induserer en syk tilstand av hypofyse-feil basert på barns ønsker.

Layla Jane, hvis virkelige navn er det noe skandinaviskklingende Kayla Lovdahl, har «gjenopptatt» sin identifisering som kvinne. Hun går for tiden i psykoterapi for sosial angst.

– Det er den typen behandling hun burde vært tilbudt i første omgang, ikke drastiske irreversible inngrep, heter det i søksmålet hvor det også bemerkes at en rekke studier viser at unge mennesker som opplever kjønnsdysfori, ender opp med å forlikes med sitt biologiske kjønn.

Psykologisk krevende

Andre studier viser at personer som gjennomgikk kjemiske eller kirurgiske prosedyrer for å skifte kjønn, utvikler psykiske problemer og selvmordstanker. Noen land har begrenset bruken av pubertetsblokkere på grunn av utilstrekkelig klinisk forskning på konsekvensene av dem.

Mangelen på terapi og skissering av mulige bivirkninger, betyr ifølge søksmålet at Layla ikke ga et informert samtykke. De tiltalte hevdet tvert imot at dysforien ikke kunne løses med mindre hun gjennomgikk inngrepet.

Et forum på Reddit, Detransition Subreddit, får hver måned tusen nye medlemmer og har i skrivende stund passert 48.000.

Død datter eller levende sønn?

På et tidspunkt skal en av legene ha stilt foreldrene det ledende spørsmålet: 

– Vil du heller ha en død datter enn en levende sønn?

– De leger som er ansvarlig for Laylas sak erstattet medisinsk aksepterte standarder med woke-ideologi, herunder å lyve for og manipulere sårbare pasienter og familier, ifølge direktøren for Center for American Liberty som også representerer Layla.

Et lignende søksmål ble anlagt tidligere iår av Chloe Cole hvis bryster ble fjernet da hun var 15.

 

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp den!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.