Ei mor har innrømmet at hun angrer på at hun lot sin fire år gamle sønn identifisere seg som jente. Rose og hennes kone oppdro sine to sønner til å være kjønnsnøytrale, noe som ble gjenspeilet i klærne, lekene og språket deres. Rose hadde brukt mange år på å være en «sann troende» i transkjønnsideologi. Hun var en «organisator og tilrettelegger for sosial rettferdighet» som ville introdusere «begrepet interseksjonalitet til progressive organisasjoner og la folk dele pronomenene sine».

Da hennes fire år gamle sønn sa at han følte seg som ei jente, oppmuntret mora ham i hans nye identitet. Hun innrømmer nå at dette var en «feil» som «forfølger» henne. Hun sier at hun førte sitt uskyldige barn ned «på en vei av løgner» som ville lede til psykologisk skade og irreversible medisinske inngrep. Alt i akseptens og frigjøringens navn.

Bekymringen hennes økte da hennes yngre sønn, da tre år gammel, sa at han også ønsket å gå over til å være jente, til tross for at han var en mer «stereotypisk gutt». Rose innså at hun feilaktig hadde gitt sønnene sine en transseksuell overgang og jobbet for å reversere feilen. Hun sier at begge sønnene hennes, nå rundt åtte og ni, lever lykkelig som gutter.

Rose uttaler at hun ikke lenger er en sann troende aktivist for transideologi, men er blitt en skeptiker: «Denne opplevelsen har for meg føltes som å forlate en kult, en kult som ville få meg til å ofre barnet mitt til gudene for kjønnsideologi, i navnet til sosial rettferdighet og kollektiv frigjøring. Jeg har forlatt denne kulten, og jeg vender aldri tilbake».

Uttalelsene kommer midt i en kulturkrig i USA og andre vestlige land om transpersoner og transseksualitet. Samtidig som transideologi promoteres i skolene, øker antallet barn og unge som identifiserer seg som transpersoner og tilbys medisinsk behandling for å skifte kjønn.

Stadig flere ungdommer uten historie med kjønnsdysfori oppsøker kjønnsklinikker. Nesten 18.000 amerikanske mindreårige begynte å ta pubertetsblokkere eller hormoner fra 2017 til 2021, og antallet øker hvert år. En rekke medisinske faggrupper støtter «kjønnsbekreftende omsorg». Dette kan inkludere hormonbehandling for å undertrykke puberteten eller kirurgisk fjerning eller forsterkning av bryster, kjønnsorganer og andre fysiske egenskaper.

Samtidig øker også antallet personer som angrer på kjønnskorrigerende behandling.

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.