En løper som deltok i RBC Brooklyn Half Marathon 2022 døde etter å ha kollapset ved målstreken, opplyser Fire Department of the City of New York (FDNY).

30-åringen fikk hjertestans etter å ha passert målstreken på Coney Island. FDNY har bekreftet at 16 andre løpere ble fraktet til sykehus. For fire av dem er tilstanden livstruende, åtte av dem er utenfor livsfare. De siste fire betegnes som lettere skadet, ifølge FDNY.

– Den mannlige løperen på 30 år kollapset etter å ha fullført løpet. Han ble umiddelbart tatt hånd om av medisinsk personell og fraktet til Coney Island Hospital, ifølge New York Road Runners (NYRR).

RBC Brooklyn Half Marathon er 13,1 miles (21 kilometer) langt. Arrangementet var det første etter covid-nedlukningen og det var forventet i overkant av 20 000 deltagere. WCBS Newsradio fremhever at det var opp mot 30 grader Celsius på løpsdagen.

Også i 2014 da 25 000 løpere deltok, døde én deltager, men det ble ikke opplyst om andre sykehusinnleggelser som følge av løpet.

Brooklyn Half Marathon runner dies after collapsing at finish line, 16 others hospitalized

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.