Månedlige utbetalinger til migranter i New York City er høyere enn stønad til militærveteraner, skriver Nick Mordowanec i Newsweek.

En familie på fire migranter i New York City mottar mer i månedlig støtte enn en familie på fire som inkluderer en militærveteran som mottar uføretrygd.

New York City har tatt imot mer enn 175 000 migranter og brukt over 1,45 milliarder dollar bare i 2023 på å gi dem husly, mat og tjenester. Tjenestemenn har sagt at det ikke er noen ende i sikte og fortsetter strømmen av migranter på samme nivå, anslår de at det vil koste byen rundt 12 milliarder dollar innen 2025.

Migranter som kommer til New York City, får utdelt kontantkort som overgår beløpene som gis til familier med lovlig status, skriver Newsweek.

For eksempel får en gjennomsnittlig amerikansk familie på fire personer 713 dollar i måneden fra Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), mens migrantfamilier på fire personer får 1400 dollar i måneden.

SNAP er et føderalt program som gir familier med lav inntekt penger til mat.

– Migrants coming to New York City are being given prepaid debit cards that in certain cases, like food assistance, dwarf the amounts provided to families of legal status.

– For example, the average family of four’s monthly Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) payment is $713, but migrant families of four receive $1,400 a month.

Document skrev tidligere om rapperen 50 Cent som fordømte planen om å gi kontantkort til migranter i New York.

De 1400 dollar som migranter får er også høyere enn militære veteraners uføretrygd. En veteran med en uførhetsgrad på 50 prosent som har ektefelle og ett barn, mottar 1 255 dollar hver fjerde uke, ifølge U.S. Department of Veterans Affairs.

– That total is also higher than military veterans’ disability compensation. A veteran who has a 50 percent disability rating and a spouse and one child receives $1,255.16 once every four weeks, according to the U.S. Department of Veterans Affairs.

Når et barn under 18 år legges til i familien, øker utbetalingen med 51 dollar – til 1 306 dollar i måneden – fortsatt nesten 100 dollar mindre enn det en innvandrerfamilie på fire får i kontantstøtte.

Pengene som gis til migranter, har blitt kritisert av republikaneren Vickie Paladino som sitter i byrådet. Hun fortalte CBS News søndag at en av hennes egne ansatte er alenemor med to barn, og at hun ikke engang har 350 dollar i uken å bruke på mat.

I desember skrev Paladino en kronikk i New York Post der hun kritiserte byens myndigheter for å gi penger og ressurser til migranter uten å ta hensyn til behovene til New Yorks innbyggere:

– I New York City har vi for øyeblikket et underskudd på flere milliarder dollar, mens gatene våre forfaller, infrastrukturen vår forvitrer, det sosiale sikkerhetsnettet vårt kollapser og våre viktigste arbeidsfolk er overbelastet.

– Vi bruker mer av skattebetalernes penger på å ta oss av utlendinger enn vi gjør på de årlige budsjettene til NYPD, FDNY og Department of Sanitation (renovasjon) til sammen.

Migrantkrisen i New York City har nådd nye høyder

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.