Jihadister og islamister har ingen skrupler med å leve av trygd. Mange som har reist til Syria har gått på trygd i lang tid. Det har også flere ledende islamister som Anjem Choudary i UK. Deres familier har kostet skattebetalerne store summer. Myndighetene kan bli nødt for å gjøre noe med at samfunnet finansierer trusselen mot seg selv. Men det ene tar det andre: Det blir økt oppmerksomhet på at muslimske miljøer har et uforholdsmessig forbruk av trygder. For et samfunn som baserer seg på sosioøkonomiske modeller kan det bli vondt å innrømme at permanent velferd kan lede til selvvalgt segregering og radikalisering.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.