En mann bevæpnet med en ladet AK-47 ble torsdag arrestert utenfor hjemmet til den iranske dissidenten Masih Alinejad i Brooklyn, New York.

Khalid Mehdiyev (23) ble tatt etter å ha lusket utenfor Alinejads hjem i to dager. NYPD-offiserer stoppet Mehdiyev torsdag og arresterte ham med automatgeværet og et høykapasitets magasin samt mer enn tusen dollar i kontanter.

Politiet observerte Mehdiyev sittende i en parkert grå SUV i flere timer onsdag og torsdag. Han hadde bestilt mat til bilen hvorfra han speidet inn i vinduene og forsøkte å åpne inngangsdøren til boligen.

Da politiet gjennomsøkte kjøretøyet hans fant de AK-47en, flere fulle magasiner og en koffert full av kontanter. Det ble også funnet to falske bilskilter.

Mehdiyev fortalte politiet at han lette etter ny bolig i Brooklyn-området. Han sa at han hadde prøvd å åpne inngangsdøren for å banke på innvendig og spørre om han kunne leie et rom.

Han skulle ha lånt bilen uten å kjenne til våpenet og kofferten, men tilsto senere at pistolen var hans og han hadde vært i Brooklyn fordi han lette etter noen.

I 2021 stoppet FBI en plan om å kidnappe Alinejad i USA og smugle henne til Iran for å stoppe hennes kritikk av brudd på menneskerettighetene i den islamske republikken. Fire iranske agenter ble arrestert.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.