45 prosent av elbileierne i Norge er skuffet og frustrert over rekkevidden til eget kjøretøy. Flere aktører mener forhandlerne må komme på banen med grundigere informasjon.

– Inntil EU blir ferdig med en standard for å måle vinterrekkevidde, bør myndighetene nå sette krav om at markedsføringen i det minste må inkludere informasjon om reduksjonen i rekkevidde i kulda.

Det sier juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet Thomas Iversen til Nationen.

Forbrukerrådet reagerer på mangelfull informasjon om elbilers reelle rekkevidde på vintertid. En undersøkelse fra Naf viser at 45 prosent av elbileierne i landet er skuffet og frustrert over dette. Én av fem sier de ikke vil kjøpe elbil, nettopp på grunn av vinterrekkevidden.

– Det er et altfor høyt tall, og vi mener at dette tallet skyldes at forhandlerne ikke informerer godt nok, sier pressesjef i Naf Ingunn Handagard. (NTB)

I går skrev Document om en britisk undersøkelse som konkluderte med at elbilprodusentenes oppgitte rekkevidde ikke stemmer overens med elbilenes rekkevidde i  den virkelige verden.

Livevel krever klimaengasjerte politikere både i EU, Storbritannia og Norge at fossilbiler skal faset ut i løpet av få år, og erstattet med såkalte nullutslippsbiler.

Les også:

Elbiler har mye kortere rekkevidde enn reklamen sier

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.