USA er et av verdens aller største og viktigste bilmarked, og her har overgangen til elbil på ingen måte gått rasende fort.

Av de som har kjøpt elbil, så angrer nesten halvparten på kjøpet, skriver Broom.no.

En ny undersøkelse gjort av konsulentfirmaet McKingsey & Company avslører nemlig at 46 prosent av de som har kjøpt elbil i USA sannsynligvis kjøper bensin- eller dieselbil neste gang.

Undersøkelsen til McKinsey er ikke småtteri. Over 30.000 personer har svart på rundt 200 spørsmål. Undersøkelsen har blitt delt ut i 15 forskjellige land, og representerer med det 80 prosent av verdens globale bilsalg.

Resultatet indikerer at 29 prosent av elbileierne i verden mest sannsynlig vil gå tilbake til forbrenningsmotor neste gang de kjøper seg bil.

Ladeproblemer, høye kostnader knyttet til bilholdet, og utfordringer forbundet med lange kjøreturer er noe av flere viktige faktorer.

I USA er det faktisk bare ni prosent av elbileierne som er fornøyde med ladeinfrastrukturen.

Mange av fordelene knyttet til å eie elbil i Norge er også borte, men allikevel så har flere norske importører allerede faset ut alle modeller med diesel- eller bensinmotor.

Mye tilsier at det kun blir en svært liten andel av nybilsalget som har bensin- eller dieselmotor fra 1. januar 2025.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.