Avisen Göteborgs-Posten intervjuet en somalisk mann som bor i Lerum ved Göteborg sammen med sin familie. Jamma Abdikadir Jamma, hans kone Asha Mohamed Ali og deres ni barn kom til Sverige i februar 2021 som FN-flyktninger. Da fikk de midlertidig bosted i en villa i Lerum.

Nå må de imidlertid flytte ut av denne boligen og til et annet bosted som svenske myndigheter gir dem. Abdikadir Jamma uttrykker bekymring for om hans store familie vil få nok plass i den nye boligen, siden de venter sitt barn nummer ti i mai.

Den uavhengige journalisten Joakim Lamotte var ikke fornøyd med journalistikken til Göteborgs-Posten i denne saken. Han reiste derfor for å snakke med familien selv for å få flere svar. Lamotte påpeker at ni og snart ti barn er mange å forsørge hvis man ikke har arbeidsinntekt. Hvorfor har du fått så mange barn, spør han den somaliske familiefaren.

Jamma Abdikadir Jamma forklarer via tolk at familien livnærer seg på barnetrygd, pluss ulike bidrag fra kommunen som kommer i tillegg til dette. «Slik lever de», oppsummerer tolken.

Somaliske brødre på blodig kidnappings­turné i Sverige

Oppdiktet somalisk forening i Sverige fikk millionbeløp i offentlig støtte

«Mirakel» i Sverige: «Lam» somalier kunne plutselig gå når han skulle på ferie i hjemlandet

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.