Tomas Iver Hallem. Foto: Kjetil Ree / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Fylkesvara­ordføreren i Trøndelag synes det er forståelig at det har tatt tid å konkludere i saken om vindkraft­anleggene på Fosen. Han mener vindturbinen bør få stå.

– Det er ekstremt viktig at det fattes en klok og fornuftig beslutning som begge parter kan forholde seg til. Dette er en ekstremt vanskelig sak, sier varaordfører Tomas Iver Hallem (Sp) i Trøndelag til Adresseavisen.

Det er over 500 dager siden Høyesterett fastslo at konsesjonen for vindkraftanleggene på Fosen er ulovlig uten avbøtende tiltak. Aksjonistene krever at vindparken rives.

– Jeg personlig mener at staten må kompensere for tiltaket som vindparkene representerer, og la møllene stå. Behovet for kraft er stort i Trøndelag de kommende årene, og en riving vil bare flytte etterspørselen etter nye arealer til andre steder, fortsetter Hallem.

Han mener Olje- og energidepartementet kunne gjort noe annerledes for å unngå de store demonstrasjonene, som å være mer åpen om framdriftsplanen.

– Departementet burde hatt en plan over beslutningsprosessen, slik at partene hadde visst hva som er framdrifta. Nå kan det virke som saken er uten tidsplan, sier Hallem til avisen.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.