Kostnadene for reverseringen av Solberg-regjeringens kommunereform har nå kommet opp i over en milliard kroner.

Det mener flere ordførere er regelrett misbruk av penger i en tid hvor det kuttes på de fleste andre områder, skriver Dagbladet.

Ap-ordfører Eva Vinje Aurdal i Ålesund reagerer kraftig. Ordføreren står nå midt oppi det krevende arbeidet med å dele opp kommunen igjen, etter at Haram kommune ble slått sammen med Ålesund for tre år siden.

– Når regjeringen kutter så mye på andre ting, er det galskap å bruke så mye penger, over en milliard, på dette, sier Aurdal.

Hun venter fortsatt på svar fra kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) på om de får pengene de har bedt om til oppdelingen.

– Jeg tror at det er her hunden ligger begravet. Jeg tror det er pengene som er problematisk nå. Det er snakk å bruke store summer av fellesskapets midler, sier Ålesund-ordføreren, og legger til:

– Det er ikke noen vinnersak for regjeringen å komme med denne regningen, som er betydelig, med penger som kunne vært brukt på mange andre områder.

Ordføreren legger ansvaret på regjeringspartner Senterpartiet.

– Jeg tror ikke Sp var klar over at dette ville koste så mye i kroner og øre – og i menneskelige kostnader. Nå har de kommet i forlegenhet, sier Aurdal.

Flertall for at Haram skal skilles ut fra Ålesund og bli en egen kommune igjen

Ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland, også han fra Ap, er enig.

– Dette har endret seg såpass mye det siste året at det  etter min vurdering blir enda mer meningsløst å bruke offentlige midler på denne måten, sa Kristiansand-ordføreren, og la til:

– Det handler om forvaltningsetikk, hvordan vi forvalter offentlige ressurser. Dette er misbruk av offentlige midler. Jeg ble enda tryggere på det da jeg hørte statsforvalteren redegjøre om hvordan det kan føre til dårligere tjenester og at vi mister kraft i utviklingen av kommunen.

Høyre-topp Mudassar Kapur mener regjeringen regelrett sløser med penger.

– Vi har en regjering som på inn- og utpust snakker om prioritering av penger og kutt av tjenester. Samtidig har de altså råd til å bruke 1,2 milliarder for å reversere en reform. Det er sløseri, sier han.

Han mener prioriteringen er helt feil medisin i den situasjonen Norge står i nå.

– Det er ingen som sitter med skyhøye strømregninger i dag som får det bedre av å bruke over én milliard på å reversere politikk, avslutter Kapur.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.