Verdens fjerde mest folkerike nasjon ønsker å oppnå netto nullutslipp innen 2060, og har satt seg det ambisiøse målet å ha to millioner elbiler på veiene innen 2025.

Men Indonesia har også som mål å bli en ledende produsent av slike kjøretøy, noe president Joko Widodo uttalte i 2019.  Han lovet da statlig støtte til å bygge en slik industri i Indonesia, samt flere insentiver for innenlands produserte elbiler.

Indonesia er i dag verdens største produsent av nikkel, en avgjørende komponent i elektriske batterier.

Ifølge United States Geological Survey, et byrå som gir informasjon om naturressursforhold, så produserte Indonesia en million tonn nikkel i 2021.

Om lag 22 prosent av verdens kjente nikkelreserver befinner seg på øygruppen.

Dette har lokket flere store aktører i bilindustrien til Indonesia, inkludert verdens største elbilprodusent, Tesla, som i august signerte en avtale med landet til en verdi av 5 milliarder dollar (ca. 50 milliarder kroner).

– Lite sannsynlig at den nye sexloven i Indonesia vil ha betydning for turister

Batteriprodusenten LG Energy Solution har også øremerket 9,8 milliarder dollar, eller nesten 100 milliarder kroner, til produksjon av elbiler og elbilbatterier i Indonesia gjennom ulike prosjekter.

En av dem er en battericellefabrikk de for tiden bygger sammen med partnere, inkludert Hyundai Motor Group i Karawang, sørøst for Jakarta, som har som mål å starte produksjonen innen første halvdel av 2024.

Også det kinesiske firmaet, Amperex Technology Co, verdens største batteriprodusent, planlegger også å starte produksjon i 2024 sammen med to indonesiske statseide gruveselskaper.

I tillegg til elbiler, har Indonesia satt seg et mål om 13 millioner elmotorsykler på veiene innen 2030.

For å hjelpe på de høye prisene slike el kjøretøy vil få, vil staten subsidiere noe, men omstillingen til elektriske kjøretøy vil uansett ta tid da Indonesia mangler nødvendig infrastruktur.

Men tross dette ser altså ledende produsenter og investorer i verden på Indonesia som et stort potensial for utvikling og produksjon av elektriske batterier til det verdensomfattende grønne skiftet.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.