Joe Biden og hans administrasjon presset Twitter til å både fremheve og undertrykke brukere basert på deres holdninger til Covid-19, skriver Jesse O’Neill i New York Post. De gikk så langt som å sensurere informasjon som var sann, men ubeleilig for de som hadde myndighet til å fatte beslutninger om vaksinen og pandemien.

Den siste utgaven av Twitter Files som ble avslørt mandag av The Free Press-reporter David Zweig viser at Det hvite hus under Biden trappet opp kampanjen om å fjerne anti-vaxxer kontoer fra Twitter.

For eksempel, i juni 2021, talte Biden til nasjonen og raste mot sosiale medieselskaper som «drepte folk» ved å tillate påstått feilinformasjon om vaksiner å spre seg. Bare timer etter talen ble tidligere New York Times-reporter og kjent «vaksinetviler» Alex Berenson suspendert fra nettstedet og ble til slutt utestengt.

Berenson svarte med å saksøke Twitter, og tvang frem frigivelsen av intern kommunikasjon som viste at Det hvite hus hadde presset selskapet til å stenge kontoen hans. I en Slack-melding fra april 2021 sa en uidentifisert Twitter-ansatt at Biden-administrasjonen stilte et veldig tøft spørsmål om hvorfor Alex Berenson ikke var blitt sparket fra plattformen etter følgende tweet:

Den stopper ikke infeksjon. Eller overføring. Ikke tenk på det som en vaksine.  Tenk på det – i beste fall – som et terapeutisk middel med begrenset effekt og forferdelig bivirkningsprofil som må doseres FØR SYKDOM.

It doesn’t stop infection. Or transmission. Don’t think of it as a vaccine. Think of it — at best — as a therapeutic with a limited window of efficacy and terrible side effect profile that must be dosed IN ADVANCE OF ILLNESS.

Alex Berenson tweet fra september: Alle vet at vaksinen har feilet.

The longer public health bureaucrats and politicians lie the worse the blowback will ultimately be. pic.twitter.com/69siaAHcqU

Interne dokumenter avslører at administrasjonen var «veldig sint» over at Twitter ikke hadde tatt mer aggressive tiltak for å sette munnkurv på vaksinekritikere og ønsket at selskapet skulle gjøre mer.

Blant de brukerne som Twitter slo ned på var Dr. Martin Kulldorff, en epidemiolog ved Harvard Medical School som tvitret i mars 2021 at folk med tidligere naturlig infeksjon ikke trenger covid-19-vaksinen, og det gjør heller ikke barn.

Kulldorffs tweet ble flagget av nettstedet som villedende – selv om det var i tråd med vaksinepolitikken til mange andre land, skrev Zweig.

En av Kulldorffs tweet hvor han skriver at Florida følger Norge og ikke anbefaler covidvaksine for barn.

En annen lege, Andrew Bostom fra Rhode Island, ble permanent suspendert etter å ha tvitret resultatene av negative studier om vaksinene og fremhevet data om at koronavirus var mindre farlig hos barn enn influensa – informasjon som Zweig skrev var legitim, men ubeleilig for folkehelseinstituttets fortelling om risikoen for influensa versus covid hos barn.

Bostoms konto ble gjenopprettet første juledag og i dag takket han David Zweig:

Takk til @davidzweig for å ha avslørt den groteske urettferdigheten ved @Twitters suspensjon av mange kontoer, inkludert min egen, på grunn av påstått covid feilinformasjon, dvs. bevisbaserte data som motbeviser den forvrengte, men aksepterte fortellingen.

In an outrageous attack on scientific inquiry and free speech, Twitter has permanently suspended Dr. Andrew Bostom (+48k followers) for posting a PEER-REVIEWED study in the scientific journal Andrology on post-COVID vaccination effects. @elonmusk https://t.co/RGUYVSMkEf pic.twitter.com/PdO44wvulG

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.