Andrew Bridgen fikk fredag 20. oktober – efter ni måneders underskriftsinnsamling og mer enn tyve avslag – omsider debattere i Underhuset om den katastrofale overdødeligheten landet har opplevet siden januar 2021.

Talte for folket

Strategisk nok la regjeringen debatten til en fredag og Bridgen holdt som forventet sin tale for en nesten tom sal. 

Rundt tyve av 650 parlamentsmedlemmer møtte opp, men fra publikum i salen høstet han jubel. Utenfor parlamentet holdt han en kort tale hvor tusenvis av tilhørere hadde møtt opp. 




– Ingen bekymrer seg over at ingen bryr seg

Bridgen innledet med å slå fast at vi opplever større overdødelighet efter 2021 enn under pandemien, og at det nu i motsetning til under pandemien, ikke rammer noen uforholdsmessig stor andel eldre.

– Mange av dødsfallene rammer mennesker i sin beste alder, men ingen ser ut til å bry seg. For et land som har forpliktet seg til fri og ærlig meningsutveksling er det enda verre at ingen ser ut til å bekymre seg over at ingen bryr seg.

Mediene sviktet grovt

Ifølge Andrew Bridgen har mediene sviktet på det groveste og han frykter de vil gjøre det enda en gang ved å ignorere fredagens debatt i parlamentet.

– Man skulle tro at en debatt om overdødelighet ville være full av tall, men denne talen inneholder ikke så mange tall fordi de fleste viktige tall holdes skjult.

Overdødelighet beregnes utfra forventet dødelighet. Office for Health Improvement and Disparities (OHID) bruker en 2015–2019-referanse som tar høyde for aldring, mens Office for National Statistics overdriver antallet forventede dødsfall og minimerer derved overdødeligheten. 

Andre data er merkelig nok blitt presentert i forvrengt form, og bekymrede mennesker som har forsøkt å belyse viktige funn og stille spørsmål, er på uforklarlig vis blitt angrepet.

Det var stor frykt for overdødelighet som følge av det som ble kalt «covid 19». Idag har vi betydelig flere dødsfall blant yngre mennesker i «sin beste alder», og det er fullstendig og uhyggelig taushet om det.

Overdødelighet 2023. Kilde: OHID

– Bevisene på at det var en klar økning i dødeligheten etter utrullingen av vaksinen, er utvetydige. Det var en utsettelse vinteren 2021/2022 på grunn av færre respiratoriske dødsfall enn forventet, men ellers har overdødeligheten vært uopphørlig og på høyt nivå.

Bridgen poengterer:

  • Ambulanseanrop grunnet livstruende nødsituasjoner lå stabilt på et nivå rundt 2000 pr. dag frem til vaksineutrullingen. Efter det steg det til 2500 daglig og har siden holdt seg på dette nivået.  
  • Overvåkningssystemene som skal fange opp sikkerhetsproblemer, blinker alle rødt, men ingen bryr seg.
  • Utbetalingene av PIP (Personal Independent Payments) til personer som har fått en funksjonsnedsettelse og ikke kan jobbe, steg voldsomt ved utrullingen av vaksinen og har siden fortsatt å øke.
  • Data viste at én av åtte hundre personer som ble injisert, fikk en alvorlig bivirkning, noe som betyr at risikoen var dobbelt så høy som sjansen for å forhindre en covid-innleggelse.
  • Før vaksinasjonen – fra april 2020 til slutten av mars 2021 – var det drøyt 14.000 dødsfall blant personer under 65 år. Efter vaksinasjonen har det vært mer enn 21.000 ekstra dødsfall bare i denne aldersgruppen.
  • Det var nesten to ekstra dødsfall hver dag i annet halvdel av 2021 blant 15 til 19 år gamle menn, men potensielt enda flere hvis de som ble henvist til rettsmedisinere inkluderes fullt ut.

Hele Bridgens innlegg kan leses på UK Parliaments portal.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.