En apoteker setter en Moderna-injeksjon mot covid-19 i Cypress, Texas, den 20. september 2023. Foto: Melissa Phillip / Houston Chronicle via AP / NTB.

Nederlandske forskere som har gransket dødelighets­data fra 47 vestlige land, har observert en over­dødelighet som har vedvart også etter masse­vaksinering­en mot covid-19.

I en vitenskapelig artikkel som er offentliggjort i BMJ Public Health den 3. juni, antyder de at at korona­vaksinene har medvirket til denne over­dødelig­heten.
.
Ifølge forskerne savner disse tallene historisk sidestykke, hvilket reiser alvorlige bekymringer, og regjeringer bør derfor granske mulige årsaker, herunder også vaksineskader, skriver The Telegraph.

Forfatterne fra Vrije Universiteit i Amsterdam skriver i BMJ Public Health: «Selv om covid-19-vaksiner ble gitt for å beskytte folk mot å bli syke og dø av covid-19-viruset, har det også blitt dokumentert mistenkte bivirkninger.

«Både helsepersonell og borgere har rapportert om alvorlige skader og dødsfall etter vaksinering til ulike offisielle databaser i den vestlige verden.»

Forskerne finner en samlet overdødelighet på tre millioner personer i tidsrommet 2020 til 2022:

Studien fant at det i Europa, USA og Australia hadde vært mer enn én million ekstra dødsfall i 2020, da pandemien var på sitt høyeste, men også 1,2 millioner i 2021 og 800.000 i 2022, etter at tiltakene ble iverksatt.

Det er umulig å knytte alle dødsfallene til sykdommen:

Forskerne sa at tallet inkluderte dødsfall som følge av covid-19, men også de «indirekte effektene av helse­strategi­ene for å håndtere virus­spredning og infeksjon».

De advarte om at bivirkninger knyttet til covid­vaksinen hadde inkludert iskemisk hjerneslag, akutt koronar­syndrom og hjerne­blødning, hjerte- og kar­sykdommer, koagulasjon, blødninger, gastro­intestinale hendelser og blodpropp.

I noen land er det sammenfall i tid mellom utrulling av vaksiner og økt dødelighet:

Tyske forskere har påpekt at utbruddet av over­dødelig­het tidlig i 2021 i landet falt sammen med utrullingen av vaksiner, noe teamet sier «berettiger videre under­søkelse».

Problemstillingen er vanskelig å undersøke fordi dataene ikke er offentlige:

Nyere data om bivirkninger har imidlertid ikke blitt gjort tilgjengelig for offentlig­heten, og landene har sine egne individuelle databaser over skader, som baserer seg på selv­rapportering fra publikum og leger, advarte ekspertene.

De nederlandske forskerne kan derfor ikke konkludere jernhardt, men de ber om at utrednings­jobben blir gjort.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.