En ny studie foretatt av israelske forskere og publisert i Nature, avslører at det har vært en økning på mer enn 25 prosent i hjerte-kar-relaterte nødanrop fra unge voksne etter utrullingen av covid-vaksiner. Økningen gjelder både menn og kvinner. Det ble ikke funnet noen lignende stigning som alene skyldtes covid-infeksjon.

Israelske helsemyndigheter og US Centers of Disease Control har måttet innrømme en sammenheng mellom covid-vaksiner og spesifikke kardiovaskulære komplikasjoner. Risikoen for myokarditt etter å ha fått vaksinedose nr. to er beregnet til å ligge mellom én av 3000 og én av 6000 hos menn i alderen 16 til 24 år.

Studien er basert på data fra nødetater. Forskerne brukte data fra Israel National Emergency Medical Services over nødanrop relatert til hjertestans og akutt koronarsyndrom i aldersgruppen 16–39 år mellom 2019 og 2021. Dette gjorde dem i stand til å sammenligne pre-covid-epidemi med covid-epidemi uten vaksiner samt med covid-epidemi etter utbredt vaksinering.

I januar–mai 2021 ble det konstatert en stigning på over 25 prosent i nødanrop assosiert med hjertestans og akutt koronarsyndrom i forhold til samme periode i årene 2019 og 2020. Forskerne fant ingen statistisk signifikant sammenheng mellom covid-19-infeksjonsratene og antall ukentlige nødanrop.

– De ukentlige antall nødanrop var signifikant assosiert med frekvensen av første og andre vaksinedose i denne aldersgruppen, mens covid-19-infeksjonsratene ikke ga utslag. Funnene vekker bekymringer angående vaksineinduserte uoppdagede alvorlige kardiovaskulære bivirkninger og understreker den allerede etablerte årsakssammenhengen mellom vaksiner og myokarditt.

Farene ved myokarditt blant unge menn har allerede fått bred oppmerksomhet. Denne studien fant en større stigning i hjertestans- og akutt koronarsyndrom-hendelser knyttet til covid-vaksinasjon av kvinner.

– Hjertemuskelbetennelse (myokarditt) er betennelse i hjertemuskulaturen og en hyppig årsak til plutselige, uventede dødsfall blant voksne under 40 år. Sykdommen vurderes å være ansvarlig for 12 til 20 prosent av dødsfallene i denne gruppen, bemerker studiens forfattere og tilføyde at funnene deres bekreftes av forskning i Tyskland og Skottland.

Forskerne advarer folk som har tatt vaksinen:

– Gitt disse funnene er det viktig for å minimere potensiell skade å øke bevisstheten om relaterte symptomer (f.eks. ubehag i brystet og kortpustethet) etter vaksinasjon.

Les også:

Forskningen på covid 19 begynner å bli ubehagelig for myndighetene

Increased emergency cardiovascular events among under-40 population in Israel during vaccine rollout and third COVID-19 wave

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.