Statsminister Jonas Gahr Støre møter Ursula von der Leyen, Europakommisjonens president. Foto: Heiko Junge / NTB

Norge må øke sine kutt av klimagasser for å oppfylle sine internasjonale forpliktelser. Dette kommer frem i en rapport fra EU-organet Esa.

Esa, overvåkingsorganet til det europeiske frihandelsforbundet (Efta), har undersøkt hvordan Island og Norge ligger an med tanke på å oppfylle klimaforpliktelsene fram mot 2030, skriver NTB.

Konklusjonen er at de tiltakene som nå utføres i Norge, ikke er tilstrekkelige, ifølge EU. Man mener det ikke er nok til å nå de vedtatte klimamålene.

I 2019 forpliktet Norge seg overfor EU til å kutte klimagassutslippene med 40 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippsnivået i 2005. Og Island har forpliktet seg til å kutte 29 prosent i samme periode.

Det er disse målene EU mener Norge ligger dårlig an til å nå.

Hele denne forpliktelsen ble inngått frivillig fra Norges side, og tallet 40 prosent kunne gjerne vært satt høyere eller lavere.

Nå er spørsmålet hvor ivrige norske myndigheter vil være etter å adlyde disse oppfordringene fra EU, en organisasjon Norge ikke er medlem av.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

em>Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.