Det tok av i Riksdagen da Sverigedemokraternas nye representant Elsa Widding stilte spørsmålstegn ved klimahysteriet som preger svensk politikk.

– Den handler om barn!

Markus Selin (S) ristet av sinne.

Widding er sivilingeniør, energianalytiker og nyvalgt representant for SD. Hun har tidligere vært engasjert av store energiforetak som Vattenfall, Statkraft og Fortum. Widding etterlyser en klimadebatt basert på vitenskap og saklighet, i stedet for alarmisme og følelser.

Hun har blant annet sagt tidligere at den klimapolitikken som føres i Europa nå, er så skadelig at den kan sammenlignes med terrorangrep.

Dette var hennes første debatt i Riksdagen, og temaet var hennes spesialområde klima.

Tidligere har Widding fått merkelappen «klimafornekter», og hennes kritiske holdning til klimahysteriet, som akkurat nå er i ferd med å rasere europeisk økonomi, skapte reaksjoner, skriver Fria Tider.

– Det är bedrövligt – jag skäms! proklamerte Markus Selin (S), som anklaget Widding for  å dra att «hela arbetet för att rädda vår planet i smutsen».

Etter å ha lovt å holde kontroll på følelsene en smule, fortsatte han:

– För ledamot Widding kan jag rekommendera att gå ut här på Mynttorget på fredag. Lyssna på ungdomarna, se ungdomarna i ögonen. Förklara för dem att vi inte har någon klimatkris.

– Det är våra barn, våra barnbarn och barnbarnsbarn som vill och kräver av oss här i Sveriges riksdag att vi ska ta tag i det här!

Widding slet med å unngå å le mens Selin talte, og hadde kun et kort svar å tilby S-politikeren.

– Jag förstod inte riktigt frågan, om jag nu fick någon, men jag kan bara säga att det är bra att läsa på.

Hun forklarte videre at hun har analysert den siste rapporten fra IPCC i samarbeid med ulike professorer.

Selin betraktet Widdings tale med armene i kors mens han så sur ut.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.