Flere av Al-Azhar-skolens elever deltar i idrettsarrangement. Nå er begge skolene i Ørebro stengt av den svenske skolstyrelsen fordi elevene utsettes for radikalisering. Bildet er fra Az-Azhar skolen i Vällingby, Stockholm. Foto: Al-Azharskolan

Leder av Örebropartiet Markus Allard spurte sine politikerkolleger i Ørebro bystyre om de har til hensikt å kutte sponsingen av islamistiske førskoler. Da ble han møtt med taushet. Tre ganger stilte han spørsmålet, som ingen ville svare på.

– Det är bara att gratulera till den allians ni har med de lokala journalisterna. Det är fan vidrigt hur det ser ut, sa Allard i møtet.

Tidligere denne uken kom nyheten om at det svenske skoletilsynet stenger to muslimske skoler i Örebro, blant annet etter at det ble avslørt at en jihadist som ble valgt inn i styret dro på en terrortur til Syria.

Enligt Säkerhetspolisens bedömning är Al-Azharstiftelsen i Örebro en verksamhet där barn troligtvis utsatts för radikalisering. (SVT)

Under møtet ville Allard diskutere hvordan kommunen finansierte skoler med islamister i styrene. Totalt var de 65 politikere i tirsdagens møte i Örebros bystyre.

Markus Allard påpekte under det digitale kommunestyremøtet at politikerne i Örebro fortsetter å tillate islamistiske uavhengige skoler, til tross for advarsler fra Säpo. Han spurte de andre medlemmene direkte om de hadde tenkt å gjøre noe med det, eller om de følte at de ikke hadde noe ansvar.

Da ble det helt stille – i over 10 sekunder – før ordet gikk til Allard igjen.

– Jag ställde frågor. Jag vill ha svar på mina frågor. Hur ska vi göra med förskolorna, ska vi ha kvar dem? Lokala journalister kommer inte ställa er mot väggen, så någon måste ju göra det. Det är en skam att det ser ut så här, att vi i en svensk kommun håller på och sponsrar den här typen av organisationer. Det är riktigt, riktigt illa. Kommer ni svara på mina frågor eller ska ni bara bemöta det här med tystnad?

Så ble det stille igjen – hvorpå Markus Allard raste:

– Det här är så talande, att ni bara bemöter det här med tystnad. Jag förstår varför ni gör det, för ni kommer att komma undan. Ingen journalist kommer att ställa er mot väggen. Ni kommer att komma undan. Det är bara att gratulera till den allians ni har med de lokala journalisterna. Det är fan vidrigt hur det ser ut.

 

 

Friatider: 64 politiker knäpptysta när de ställs till svars för IS-skolor

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.