Elisa Widding er noe så sjelden som en politiker med integritet. Hennes bakgrunn er en faglig kritisk stemme i klimadebatten. Hun tar utgangspunkt i FNs klimapanels rapporter. Men hun bekjemper undergangshysteriet som både farlig og uvitenskapelig. Det har utløst woke-folkets vrede, og de sitter også i regjering, nærmere bestemt utdanningsminister Mats Persson fra Liberalerna.

Historien om Widding er historien om et Sverige som minner om et galehus.

Utdanningsministeren frakjenner henne både faglig og politisk dømmekraft.

«Anstår sig». Her kommer anstendigheten inn som bestemmende for hva som kan sies og hvem som får delta. Widding hører ikke hjemme i Riksdagen. Som alltid fører alle veier til Auschwitz.

Han går også lenger enn å kritisere Widding for å tolerere konspirasjonsteorier. Bare ved å være i samme rom som slike, gir hun dem «stöd». Dette er nøyaktig som hentet ut av Stalins skueprosesser.

Hvordan kan man forsvare seg mot slike anklager? Widding hadde i det minste forventet at hennes eget parti støttet henne. Men SD-ledelsen er taus. Støtten i sosiale medier som Twitter og YouTube er sterk. Widding blir verdsatt, men ikke av SD.

Da har hun intet annet valg: Hun må forlate partiet som har underkjent hennes troverdighet.

 

Men saken har enda en dimensjon som viser Sveriges galimatias.

Liberalerna er et woke-parti på linje med Demokratene i USA: Normale mennesker forstår ikke galskapen.

Da Dagens Nyheter brakte nyheten om Widdings utmeldelse, klarte de å hekte det på at det finnes grunnlag for å koble henne til Holocaust-fornektere.

I april medverkade Widding på en konferens med kända vaccinmotståndare, klimatförnekare och personer som relativiserat Förintelsen, någonting som stiftelsen Expo var först att rapportera om.

Efter konferensen kritiserades hennes deltagande av bland annat utbildningsminister Mats Persson (L) som sade att Widding förnekar kunskap.

”Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd till konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap”, skrev Persson på Twitter då.

Hvilken konferanse er det DN sikter til? Det viser seg å være konferansen i Stavanger nylig der Documents egen Rebecca Mistereggen deltok og faktisk ble hyllet. Vi visste ikke at publikum hadde sølvfoliehatter og var skjulte nazister!

En medarrangör var Children’s Health Defense Europe – som leds av den amerikanska konspirationsteoretikern Robert F Kennedy Jr, brorson till USA:s tidigare president John F Kennedy.

Han har flera gånger jämfört vaccinationsprogram med Förintelsen och judars situation under andra världskriget.

2022 sade han att covid-19-restriktionerna var värre för människor än vad livet var för Anne Frank eftersom hon ”ändå kunde gömma sig på en vind”, har The Guardian rapporterat.

Også Bobby Kennedy er skjult nazist. Det er som i Stalins Sovjet: Klassefienden skjuler seg overalt. Det må mobiliseres til permanent årvåkenhet.

Når vi ser hvor en tidligere respektert avis som DN har havnet, forstår vi kraften i radikaliseringen. Dette er noe irrasjonelt som er farlig både for dem som hengir seg til galskapen og dem som utsettes for den.

For å kvalifisere til stemplet nazist er det nok at man fremfører tanker som bryter med woke-medienes normer. De kan godt brukte jødeforfølgelsene mot den jødiske staten, men den som drar paralleller mellom lockdownrestriksjoner og vaksineprogram uten uttesting, blir nazi-stemplet.

All samtale opphører.

Vi er klar over at det å leve i dagens Sverige er en stor psykisk belastning.

Elsa Widding kommer til Norge i juni, og Document håper å kunne intervjue henne.

Hun er en modig kvinne som fortjener all støtte.

 

https://www.dn.se/sverige/sd-ledamot-pa-konspirationskonferens/

https://www.dn.se/sverige/elsa-widding-lamnar-sverigedemokraterna/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.