Ingenting kan erstatte å dra ut og møte folk. Tirsdag var det MIFF i Kristiansand. 103 hadde møtt frem. Det var en lydhør forsamling, og med pause holdt vi på i to timer.

Man spør seg alltid om publikum vil være på bølgelengde med det vi vil si. Men det er noe som oppstår der og da. Folk forstår mye mer enn mediene og det politiske ordskiftet gir inntrykk av. Det er ikke sant at folk er passive og ikke tenker. Tvert imot. Men noen må få dem i tale. Det er der det ligger.

Det er en stor opplevelse å få snakke til en forsamling som tar imot. Du merker at det er kontakt. Vi snakket om storpolitiske ting, folk forstår når de får det forklart. At vår skjebne avgjøres der ute. Kanskje er det også krigen i Ukraina som har fått nyhetene til å bli mer presserende. Alt kan skje.

Dan og jeg tok toget ned til Kristiansand. Vi liker å kjøre tog. Å se landskapet forandre seg. Du ankommer på en annen måte.

Dan er en fantastisk medarbeider. Han har sittet oppe i natt, og takker være ham får dere se foredraget og spørsmålene fra salen senere i dag.

Folk utenfor Oslo er annerledes. De lever et annet liv enn i hovedstaden. De er vennligere.

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.