Kent Ekeroth. Foto: Frankie Fouganthin / CC BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons.

Kent Ekeroth, som representerer Sverige­demokraterna (SD) og skal tjeneste­gjøre som opposisjonsråd i Region Dalarna, har mottatt bombe­trusler mot sin folke­registrerte adresse i regionen etter at den ble offentlig­gjort av Aftonbladet.

Det melder Samnytt, der Ekeroth har arbeidet i fire år etter tidligere å ha sittet i Riksdagen for SD fra 2010 til 2018.

Da Ekeroth hadde meldt flytting til et leilighetshotell i Rättvik, offentliggjorde Aftonbladet ved Oisín Cantwell en reportasje med tekst, bilder og video, der Ekeroths nye adresse var oppgitt.

Skjermdump: Aftonbladet.

Siden mottok SD-politikeren denne trusselen:

På onsdagen mottog Ekeroth ett e-postmeddelande i vilket en person framför att Ekeroth är en ”horunge” och att hans nya bostad i Rättvik ”kommer smälla”.

Ekeroth, som har politianmeldt trusselen, sier til Samnytt at han nå vil trenge en ny bolig av sikkerhetsgrunner, og mener at Aftonbladet helt bevisst har utsatt ham for fare:

– Aftonbladet har genom sin publicering utsatt mig för fara, vilket de säkerligen är medvetna om. Deras så kallade högst stående moral om att inte hänga ut offentliga personers adress även gäller uppenbarligen inte deras politiska motståndare.

Da Ekeroth satt i Riksdagen, var trusselbildet mot ham så alvorlig at han fikk politibeskyttelse, opplyser Samnytt.

I USA har offentliggjøring av privatadresser, såkalt doxxing, ikke sjelden vært benyttet som virkemiddel av aktivister tilhørende Antifa og BLM mot personer de har utropt til politiske fiender. Fenomenet har ikke vært særlig utbredt i Sverige eller Norge.

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.