Journalisten Annika Ström Melin, som tidligere har vært sjef for Studio Ett i Sveriges Radio og lederskribent i Dagens Nyheter, lover å skape «utrivelig stemning» blant naboer, venner og familie for å motarbeide Sverigedemokratene (SD).

Hun beskriver de som dannet SD som en «ynkelig, rasistisk og allment overjævlig gjeng,» og skriver at det er ubegripelig at noen kan støtte et parti med slike røtter.

– Ja, jag tittar på er: M, KD och L.

Da henviser hun til de tre partiene Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna, som sammen med SD danner parlamentarisk grunnlag for et regjeringsskifte i høstens riksdagsvalg.

Hun følger opp med å love å «skape utrivelig stemning i alle samtaler med naboer, venner og familie».

Det tar ikke lang tid før andre mediepersonligheter slenger seg på med støttemeldinger.

«Då er vi tre!» skriver Advokatsamfundets tidligere generalsekretær Anne Ramberg. Den tredje hun henviser til er trolig Helle Klein, sjefsredaktør for Dagens Nyheter.

Ramberg er blant annet er kjent for å oppfordre til sivil ulydighet for å forhindre at straffedømte, voldelige utlendinger uten asylgrunn blir utvist fra Sverige.

Utdanningsminister Anna Ekstrøm (S) følger opp.

Annika Ström Melin får det siste ordet i en avsluttende tweet:

Jag är inte klädd i batik, men jävlar vilket motstånd ni sillmjölkar till SD-män kommer att möta. Vi är så många. Ha!

Nyheter Idag

Generalsekretær i Sveriges advokatsamfunn oppfordret til sivil ulydiget


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.