Zaniar Matapour var ikke alene om masseskytingen i Oslo natt til lørdag, Politiets sikkerhetstjeneste mener at flere sto bak angrepet, og leter aktivt etter konkrete personer.

– Jeg kan naturlig nok ikke komme inn på hvem, men vi har personer i vårt fokus som vi mener har vært involvert i terrorhandlingen. De personene er det vi går etter, sier PST-sjef Roger Berg til TV 2.

Berg vil ikke opplyse om de aktuelle personene befinner seg i Norge. Han mener det er «naturlig» at flere var involvert i angrepet.

– Det er naturlig at det er det. Vi mener at flere var involvert, og at det er et bakteppe, sier Berg.

– Hvor mange er det snakk om?

– Igjen så er det Oslo politidistrikt som etterforsker selve angrepet, så jeg kan ikke gå i detalj. Men at det er personer som har vært involvert og som vi frykter kan bli involvert i fremtidige angrep, er det vi har fokus på.

PST har hatt kontakt med relevante personer etter helgen som man har «opprettet dialog med», bekrefter Berg.

– Er det aktuelt å pågripe noen?

– Det kan bli aktuelt.

Det er også aktuelt å etterlyse internasjonalt, sier PST-sjefen til NRK.

PST justerte i dag trusselnivået ned ett hakk fra høyeste nivå. Trusselnivået er likevel fremdeles høyere enn det var før skytingen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.