Det er ikke bare PST som hevet trusselnivået etter terrorangrepet i Oslo i sommer. Også flere festivaler har skjerpet sikkerheten.

– Da den tragiske hendelsen i Oslo skjedde, justerte vi sikkerhetsnivået etter det, sier sikkerhetssjef Martin Holmes i Bergen live til Aftenposten.

Etter terrorangrepet i slutten av juni, hevet Politiets sikkerhetstjeneste (PST) trusselnivået til 4. Politiet har innført midlertidig bevæpning.

Og den som skal på festival i sommer, må være forberedt på å bli sjekket litt grundigere enn før når du skal inn.

– Det stemmer at man har skjerpet visiteringen på grunnlag av hendelser rundt omkring i verden, bekrefter Henning Kristiansen, som er daglig leder i sikkerhetsselskapet Prosec. De har ansvaret for sikkerheten på flere av de største norske festivalene og arrangementene i sommer.

Daglig leder Tone Østerdal i interesseorganisasjonen Norske kulturrangører, sier bransjen er blitt mer opptatt av sikkerhet de siste tiårene. Hun mener at folk kan føle seg trygge på festival i sommer.

– Ja, jeg har ingen grunn til å tro noe annet. Enkelte ekstreme hendelser, som skytingen i Oslo, er det nesten umulig å beskytte seg mot, men jevnt over er det ingen grunn til at folk behøver å være redde på festival, sier hun.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.