Foto: Festivalens Facebookside

Denne helgen arrangeres det en egen dragfestival i Oslo, i samme ånd som den store Pride-markeringen tidligere i sommer. Nå frykter man mer terror.

På dragfestivalen på Salt i Oslo vil det være fokus på dragartister som feirer og markerer det såkalt skeive kulturuttrykket drag, det vil si at menn kler seg i kvinneklær og fremfører dans og musikk.

Dette har gjerne en burlesk, glamorøs og humoristisk innpakning, og har hatt en viss popularitet også utenfor typisk skeive miljøer.

Men nå anses det nødvendig å ta ekstra grep om sikkerheten omkring arrangementet,  etter terroren som stanset Pride-feiringen i sommer, melder NTB.

– Vi kommer til å ha synlig politi utenfor og som patruljerer rundt i festivalområdet. Det vil også være vektere rundt hele Salt, så det ikke går an å snike seg inn. Det gjør vi for å skape den sikkerheten og det rommet til å gjøre det vi elsker, sier festivalleder og dragartist Remi Johansen Hovdan til NRK.

Videre sier han at et slikt ekstra fokus på sikkerheten ikke burde vært nødvendig.

– Men i lys av det som har skjedd er det viktig at når du kommer til festivalen vår, så skal du føle deg trygg, sier han.

Pride-feiringen ble som kjent utsatt for et terrorangrep fra den ekstreme islamisten Zaniar Matapour, med skytingen utenfor London pub i Oslo.

Det nevnes imidlertid ikke hvilke miljøer og grupper som fryktes å utgjøre en trussel mot denne dragfestivalen.

Les også: 

Politiet vet ennå ikke om Zaniar Matapour hadde medhjelpere

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.