Bilde tatt like etter den dramatiske skytehendelsen i Oslo sentrum i sommer. Foto: Javad M. Parsa / NTB

Nestlederen i Salam Norge, (organisasjonen for «skeive muslimer»), hevdet hun ble skutt under angrepet i Oslo sentrum 25. juni. Nå er hun siktet av politiet for falsk forklaring.

Document har tidligere omtalt saken om nestlederen i Salam Norge (organisasjonen for «skeive muslimer»). Hun fortalte en gripende historie om at hun var blitt skutt under Oslo-terroren i juni, noe som ikke stemte med de faktiske forhold:

Nikita Amber Abbas, nestleder i Salam, var ikke oppført på listen over nærmere 300 mennesker som var registrert av politiet som ofre for det mediene konsekvent kaller Oslo-skytingen og et angrep på Pride/LGBTQ, men som virker å være et rent islamistisk terrorangrep.

Nettavisens politiske redaktør Erik Stephansen kritiserer medienes håndtering av denne skandalen. Han sier at feil selvsagt skjer, men da kan de ikke børstes under teppet. Stort sett alle hovedstrømsmedier valgte å bare slette saken uten forklaring. Selv VG, som gjorde en god journalistisk jobb ved å avsløre bløffen, publiserte ikke bløffmakerens navn, skrev Document.

NTB melder nå at det er tatt ut siktelse for falsk forklaring om dette.

Hun erkjenner ikke straffskyld, skriver NRK.

Kvinnen ble omtalt i en rekke mediesaker om skytingen mot utestedene London Pub og Per på hjørnet 25. juni i år.

Hun har sagt at hun var utenfor London Pub da både hun og en kamerat ble skutt, og at de to kom seg i sikkerhet sammen, skriver NTB.

Flere medier har siden trukket og beklaget saker der hun fortalte om sine påståtte opplevelser.

Etter disse mediesakene ble kvinnen tatt inn til avhør, og her avga hun det politiet mener er en falsk forklaring. Hun har ikke hatt status som fornærmet i saken.

Salam Norge har henvist til den påståtte skytingen mot nestlederen i et forsøk på å opprettholde den offentlige pengestøtten til organisasjonen. Se sak under.

Islamisten Zaniar Matapour (43) og tre andre er siktet for skytingen, der to menn ble drept og ytterligere 21 personer skadd. Politiet etterforsker saken som en terrorhandling.

Les også: 

Budsjettkutt for «skeive muslimer»: Salam Norge frykter de må legge ned

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.