Document skrev nylig om nestlederen i Salam Norge, som løy om at hun var blitt skutt under Oslo-terroren i juni. Styrelederen fram til september har nå varslet Bufdir om ukultur og økonomisk rot i organisasjonen for såkalt skeive muslimer.

Omar Orhan Akhtar trakk seg som styreleder i Salam i september, etter snaut fire måneder i ledervervet.

– Jeg kjenner ikke igjen det Salam som ble stiftet, sier Akhtar til Blikk.

Han sendte et varslingsnotat internt, og et varsel til Bufdir da han trakk seg som styreleder. Akhtar sier at trosaspektet ble nedprioritert i forhold til en feministisk og skeiv moske.

– Jeg kjenner ikke igjen det Salam som ble stiftet. Etter min erfaring som både medlem og styreleder, er det svært lite igjen av disse aktivitetene. Jeg opplever at det har vært mye frustrasjon i det skeive, muslimske miljøet for at veldig mye har dreid seg om fest, ballroom og kulturelle aktiviteter, og at man har hatt tilsvarende lite fokus på trosbaserte aktiviteter, sier Akhtar.

Han antyder også at økonomien ikke har vært helt under korrekt kontroll.

– Det er sterke indikasjoner på at Salam i en årrekke har hatt en kritikkverdig økonomisk styring, som potensielt kan føre til at man mister eller må tilbakebetale tilskudd.

Salam preges av en fryktkultur, hvor uenighet ikke tolereres. Det er lett å bli stemplet som rasist, islamofob, transfob eller homofob, ifølge Akhtar.

Et eksempel er Begard Reza, generalsekretær i Salam og medlem av Ytringsfrihetskommisjonen (YFK). Hun anklaget Kjetil Rolness for trakassering i en dokø, og andre medlemmer av YFK for rasisme. Rolness benektet påstandene, og ingen andre kunne verifisere det Reza påstod.

Historien var så utrolig at den nesten måtte være falsk: Sosiolog Kjetil Rolness og et annet medlem i kommisjonen hadde ifølge Reza vist fram kjønnsorganene sine (innenfor klærne) i en dokø på Deichman.

Reza trakk seg etter hvert fra YF i juni 2021. Reza sa egentlig den gangen at hun er for ytringsfrihet, så lenge ingen blir «krenket».

Latterliggjøring av transpersoner og Metoo. Aktivistisk støtte til «Sløseriombudsmannen» og uthenging av kunstnere: Det er blitt umulig for meg å fortsette arbeidet i Ytringsfrihetskommisjonen.

Skeiv muslim trekker seg fra Ytringsfrihets­kommisjonen

Thee-Yezen al-Obaide, som er assisterende generalsekretær i Salam (det mangler ikke på titler her!) sa følgende til NTB etter at det ble kjent at Salam mistet statsstøtte.

– Vi hadde medlemmer inne på London Pub og utenfor den natta, og vår nestleder Nikita Amber Abbas ble skutt. Som skeive muslimer har vi slitt i tiden etter terroren, og vi har brukt mye av tiden vår i etterkant på å ivareta medlemmene våre, ikke minst da vi arrangerte støtteparaden lørdag 25. juni, etter at Oslo Pride avlyste sin parade.

Men dette var, som Document har rapportert, ren løgn. Nikita Amber Abbas, nestleder i Salam, var ikke oppført på listen over nærmere 300 mennesker som var registrert av politiet som ofre for det mediene konsekvent kaller Oslo-skytingen og et angrep på Pride/LGBTQ, men som virker å være et rent islamistisk terrorangrep.

Nettavisens politredaktør Erik Stephansen kritiserer medienes håndtering av denne skandalen. Han sier at feil selvsagt skjer, men da kan de ikke børstes under teppet. Stort sett alle hovedstrømsmedier valgte å bare slette saken uten forklaring. Selv VG, som gjorde en god journalistisk jobb ved å avsløre bløffen, publiserte ikke bløffmakerens navn.

Det er kanskje unødvendig å peke på hvor enorm skade slike oppdiktede historier kan gjøre. For nestlederen personlig er det selvsagt en tragedie.

Selv etter ren og grov ren svindel skulle den skeive og funksjonshemmede muslimen Nikita Amber Abbas beskyttes. Hun var tross alt en av de «sårbare».

Bufdir bekrefter at de har mottatt et varsel om Salam.

– Bufdir mottok varselet tidlig i forrige uke og vil sette seg godt inn i dette. Vi vil, trolig i løpet av denne uken, henvende oss til organisasjonen for å be dem om å kommentere innholdet i varselet, sier avdelingsdirektør Terje Grytten til Blikk.

Det er usikkert om Salam må betale tilbake noe av statsstøtten de har mottatt.

Også Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi), som skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk, er kjent med varselet mot Salam.

Salam har fått anledning til å svare på artikkelen til Blikk, og sier de vil svare på et senere tidspunkt. Det er kanskje noe fest og «ballroom» som må fullføres først.

Les også:

Ytringsfrihets­kommisjonen er et supperåd som går i oppløsning

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.