Norge innfører flere sanksjoner mot Russland, blant annet forbud mot import av olje via sjøen fra Russland til Norge.

– Vi står sammen med EU om sanksjonene mot Russland for å opprettholde presset på landets regjering og listeførte elite. Nå forbyr vi import av olje som fraktes sjøveien fra Russland til Norge, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Forbudet mot å importere råolje og andre petroleumsprodukter fra Russland trer i kraft umiddelbart, men forskriften inneholder overgangsperioder fram til 5. desember 2022 for råolje og fram til 5. februar 2023 for petroleumsprodukter.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.