Indias statsminister Narendra Modi snakket torsdag i et høyprofilert TV-intervju om hvordan han har styrket landets utenrikspolitikk efter at han kom til makten i 2014. Modi fortalte at han ofte blir spurt om hvorfor India kjøper råolje fra Russland efter utbruddet av krigen i Ukraina.

Landets interesser først

– Jeg er ofte blitt spurt om hvordan India kan kjøpe råolje fra Russland og ved det sette New Delhis forhold til Washington på spill. Jeg har svart at jeg står til ansvar overfor mine 1,4 milliarder indere. Hvis jeg skal gjøre noen glad, er det mine landsmenn, ikke USA.

Modi understreket at India vil kjøpe olje der det passer landets interesser. 

Reddet landet fra dyrtid

– Jeg har fulgt denne utenrikspolitiske linjen og med det reddet mitt land fra skyhøye priser og inflasjon.

Indias import av råolje fra Russland økte kraftig efterat Russland gikk til krig mot Ukraina. USA og Europa innførte vidtrekkende sanksjoner mot Moskva, men India tok ikke hensyn til truslene derfra.   

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.