To kvinner som reiste til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS har kommet tilbake til Sverige. Med seg har de tre barn. Svensk politi har arrestert de to kvinnene.

Kvinnene ble utvist av de kurdiske selvstyremyndighetene i det nordøstre Syria og ankom Sverige onsdag.

– Kvinnene ble møtt av politiet på Arlanda (flyplassen i Stockholm, red.anm.) og barna er tatt hånd om av barnevernet. Kvinnene som frivillig reiste til Syria for å støtte en terrororganisasjon, må stå for sine handlinger. Jeg er lettet over at barna endelig har fått komme hjem, sier utenriksminister Ann Linde i en kommentar.

Kvinnene skal avhøres i løpet av dagen, opplyser påtalemyndigheten.

Tre kvinner og fem barn som antas å ha tilknytning til Sverige, befinner seg fortsatt i Al Roj-leiren i Syria, opplyser svensk UD.

Til sammen ti IS-kvinner som er hjemmehørende i Sverige og 21 barn har kommet tilbake til Sverige siden i fjor.

Det er ikke lenger tilbake enn i begynnelsen av dette året en annen gruppe IS-kvinner ankom Sverige fra Syria.

Document skrev da om hvordan de ble «stilt til ansvar» for sin  tilknytning til IS:

Et stort apparat av både politi og diverse sosialtjenester var på pletten på flyplassen og tok imot denne siste gruppen, som besto av til sammen seks personer, to IS-kvinner og fire barn

Samnytt kan nå berette at de allerede er satt på frifot av svenske myndigheter, etter det som nærmest kun har vært en slags ankomstregistrering.

På torsdagen anlände den senaste gruppen kvinnliga IS-terrorister till Sverige och på fredagen meddelas att samtliga släppts.

Det tok altså én dag før de var på frifot i Sverige. Hvor lang tid det vil ta før disse siste to slippes ut i det svenske samfunnet, gjenstår å se.

Les også: 

Flere IS-kvinner på vei til Sverige – for farlige for Syria

Les selv, eller gi bort i gave: Bestill gode bøker fra Document forlag.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.