Foto: Stillbilde fra SVT. 

Tidligere denne uken kom en ny gruppe IS-kvinner og deres barn «hjem» til Sverige. Til tross for sin deltakelse i terrororganisasjonen IS ble de straks sluppet fri av politiet.

Document omtalte nylig denne foreløpig siste gruppen av «svenske» IS-kvinner som har vendt tilbake til det Sverige de forlot for å slutte seg til terrororganisasjonen.

Disse kvinnene og deres barn har oppholdt seg i leire i Syria, siden den såkalte islamske staten gikk i oppløsning.

Samnytt kan nå berette at de allerede er satt på frifot av svenske myndigheter, etter det som nærmest kun har vært en slags ankomstregistrering.

På torsdagen anlände den senaste gruppen kvinnliga IS-terrorister till Sverige och på fredagen meddelas att samtliga släppts.

Det tok altså én dag før de var på frifot i Sverige.

Et stort apparat av både politi og diverse sosialtjenester var på pletten på flyplassen og tok imot denne siste gruppen, som besto av til sammen seks personer, to IS-kvinner og fire barn:

De två kvinnorna med fyra barn är den senaste gruppen IS-terrorister med svenskt medborgarskap eller annan slags anknytning till Sverige som utvisats från Syrien. På Arlanda möttes de av en delegation bestående av bland annat, polis, socialtjänst och läkare.

Også de tidligere «hjemvendte» IS-kvinnene har blitt satt på frifot i Sverige, selv om det foreligger mistanker om at de har vært delaktige i straffbare handlinger:

Tidigare har sammanlagt sex kvinnor med barn kommit till Sverige varav flera är misstänkta för brott, ändå har de försatts på fri fot.

Och nu släppts alltså även denna grupp, detta trots att båda anhölls på torsdagen misstänkta för att ha begått krigsbrott i samröre med Islamiska staten – misstankar som kvarstår.

Nå kan de vende tilbake til sine ofte ekstremistiske miljøer i Sverige, uten at svenske myndigheter ser ut til å bekymre seg over hva det kan innebære.

Alle disse kvinnene er utvist fra Syria, hvilket er bakgrunnen for at de tas imot i Sverige. Ifølge den svenske utenriksminister Ann Linde er det først og fremst viktig at det hele skjer på det hun kaller en «kontrollert måte»:

”Som Säkerhetspolisen förordat, har personal från UD, säkerhetspersonal och representanter från sociala myndigheter sett till att utvisningen skett på ett så kontrollerat sätt som möjligt”, skriver utrikesminister Ann Linde (S) i ett mejl till TT.

Les også: 

Barn oppvokst i Sverige «har aldri truffet en svenske»

 

Gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.